Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng ze in ruim water aan de kook met een klein beetje zout. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten tot deze zacht zijn.
Terwijl de aardappelen aan het koken zijn kan je de champignons, ui en knoflook gaan snijden.
Je kan nu ook even de pijnboompitten kort roosteren in een koekenpan zonder olie.
Verhit een beetje olijfolie in een wok. Bak hierin de knoflook en de ui kort aan.
Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper. Bak de champignons goudbruin.
Voeg nu de spinazie toe en wok dit voor een halve minuut mee.
Na 15 minuten giet je de aardappelen af. Bewaar wel een klein beetje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met een beetje kookvocht en een scheut olijfolie. Zorg dat het lekker smeuïg is. Breng de aardappelen op smaak met een beetje peper,zout en de paprikapoeder.
Roer nu het groentemengsel door de aardappelen heen.
Schep de stamppot op je bord. Garneer deze met pijnboompitten.