Ga terug
Vegan taartjes met banaan - www.puursuzanne.nl

Vegan taartjes met banaan

Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 25 min
Gang taart
Porties 8 taartjes

Ingrediënten
  

Voor de bodem:

  • 100 gr ongebrande walnoten
  • 125 gr ontpitte dadels
  • 0,5 theelepel vanillepoeder

voor de bananen laag:

  • 2 Fairtrade bananen van Fyffes
  • 200 gr ongebrande cashewnoten minstens 4 uur geweekt in water
  • 0,5 theelepel theelepel vanillepoeder
  • 2 eetlepels Kokosolie (zorg dat deze gesmolten is)

Voor de garnering:

  • 30 gr pecannoten
  • 1 flink snuf zout
  • 2 eetlepels  ahornsiroop
  • 50 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 4 uur maar hoe langer hoe beter.
  • Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de kokosolie au bain-marie in een steelpannetje.

Bodem

  • Doe de walnoten samen met de dadels en het vanillepoeder in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
  • Doe het walnoten mengsel in de bakvorm. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer.

Bananenlaag

  • Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met het vanillepoeder, de bananen en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Het moet lekker romig zijn. Dit is het moment dat je eventueel nog wat zoetstof kan toevoegen. Ik vind dit zelf echt niet nodig. De bananen geven al genoeg smaak aan dit mengsel. Maar er zijn mensen die van zoet(er) houden.
  • Schep het cashewnoten mengsel bovenop de walnoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
  • Zet de taartjes in de vriezer voor minimaal twee uur.

Garnering

  • Nu is het tijd om de crunch te maken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verkruimel de pecannoten in een kom. Meng met twee eetlepels ahornsiroop en een snuf zout. Doe de pecannoten op een bakplaat en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de taart een half uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer. Snijd in 8 vierkantjes.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en giet dit over de taartjes heen. Schep nu de crunch erover heen. Dit kun je het beste doen als het net uit de oven komt. De ahornsiroop is dan nog gesmolten en zo plakt het mooi op de taartjes.