Ga terug
Pasta met broccoli - www.puursuzanne.nl

Pasta met broccoli en champignons

Snelle pasta met lekker veel groenten.
Gang Hoofdgerecht
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 100 gram broccoli (diepvries)
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 ml plantaardige room bijvoorbeeld van Oatly
  • 75 gram volkoren pasta
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 theelepels edelgistvlokken
  • peper naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  • Kook de laatste 5 minuten, de broccoli mee met de pasta. Dit scheelt weer een pan ;-)
  • Snijd de champignons in plakjes en snijd de ui en de knoflook fijn.
  • Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag.
  • Voeg nu de plantaardige room bij de champignons. Roer dit goed door elkaar en laat dit zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer hier de edelgistvlokken doorheen. En verwarm dit nog zo’n halve minuut.
  • Doe de pasta op een bord en meng dit met de roomsaus.
  • Garneer met de (geroosterde) pijnboompitten.
Trefwoord vegan hoofdgerecht