Ga terug
Paprika-tomatensoep - www.puursuzanne.nl

Paprika-tomatensoep

Totale tijd 40 min
Gang Lunch
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 groene paprika in repen
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 gele paprika in repen
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 0,5 l passata
  • 1 ltr groente bouilon
  • 1 snuf cayennepeper

Eventueel ter garnering wat soepgroenten of zelfgemaakte croutons

    Instructies
     

    • Bak allereerst de ui en de knoflook aan in een grote soeppan. Voeg dan de paprika’s toe en bak deze even kort mee. Doe de groentebouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
    • Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s lekker zacht worden
    • Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat het een mooie egale massa wordt, en er geen stukken groente meer in zitten.
    • Voeg daarna de passata en de cayennepeper aan de soep toe. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuten op laag vuur staan. Vind je de soep te dik? Voeg nog nog wat bouillon toe.
    • Garneer de soep met wat fijngesneden soepgroenten

    Suggestie: Je kan natuurlijk ook 3 rode paprika’s nemen, dan wordt de soep iets zoeter. Ook voeg ik er regelmatig wat andere groenten aan toe die op moeten. Zoals een courgette. Dit maakt de soep heerlijk romig.

      Trefwoord makkelijke soep