Ga terug
couscous - www.puursuzanne.nl

Couscous salade met zoete aardappel

Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 400 gr zoete aardappels in blokjes met schil
  • 180 gr volkoren couscous
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 1 granaatappel
  • 20 gr verse peterselie fijn gesneden
  • olijfolie
  • 1 sap van sinaasappel
  • 1 eetlepel plantaardige yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 75 gr walnoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappel met een eetlepel olijfolie, de paprika- en de knoflookpoeder in een kom. Zorg dat de kruiden en olie goed verdeeld zijn. Doe de zoete aardappel in de oven voor 20 minuten.
  • Doe de couscous samen met de rode ui in een grote hitte bestendige kom. Voeg nu 180 ml (check even de verpakking voor de verhouding) kokend water toe. Laat het zo’n 5 minuten staan en roer het dan goed door.
  • Maak nu de dressing voor de zoete aardappel. Pers de sinaasappel, een eetlepel olijfolie, een eetlepel yoghurt en een snufje peper en zout goed met elkaar.
  • Nu is het tijd om de pitjes uit de granaatappel te halen. Check hier even hoe je dit het handigst kunt doen. Roer de granaatappelpitten door de couscous heen. En meng daarna de verse peterselie erbij.
  • Als de zoete aardappel klaar is laat je die heel even afkoelen en meng je die met de sinaasappel dressing. Meng daarna de zoete aardappel door de couscous heen. Garneer met walnoten die je in kleine stukjes breekt.
Trefwoord salade