Ga terug
focaccia | Puur Suzanne

Focaccia

Totale tijd 2 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr bloem
  • 325 ml lauw warm water
  • 7 gr gist
  • 35 ml olijfolie
  • 1 snufje zout

Topping

  • 15 ml olijfolie
  • 1 theellepel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes geperste knoflook

Tuintje

  • takjes basilicum
  • verschillende kleuren snoep tomaatjes
  • rode ui in ringen
  • snoeppaprika's

Instructies
 

  • Doe de bloem in een kom.
  • Mix de gist met het lauwwarme water.
  • Voeg de olijfolie toe.
  • Giet dit bij de bloem en roer dit rustig door met een lepel.
  • Gebruik de mixer of kneed zorgvuldig met de hand tot een stevige bal
  • Doe in de kom wat olijfolie en leg hier de deegbal in en dek voor 1 uur af met een theedoek. (dit zodat dat de bal niet aan de kom gaat plakken)
  • Rol deze uit tot een rechthoek of cirkel van circa 2cm dik. Leg deze op bakpapier en duw met de bolle kant van je duim allemaal kuiltjes in het deeg.
  • Meng de Italiaanse kruiden, knoflook met de olijfolie en bestrijk hiermee het deeg.
  • Maak hier na eigen creatie je tuintje. Zorg dat hier veel groente op ligt of genoeg kruiden, zodat deze nog smaakvoller wordt.
  • Dek deze met een theedoek voor 10 minuten af
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de focaccia in ca. 15-20 minuten goudbruin af
Trefwoord vegan lunch