Doe de bloem in een kom.
Mix de gist met het lauwwarme water.
Voeg de olijfolie toe.
Giet dit bij de bloem en roer dit rustig door met een lepel.
Gebruik de mixer of kneed zorgvuldig met de hand tot een stevige bal
Doe in de kom wat olijfolie en leg hier de deegbal in en dek voor 1 uur af met een theedoek. (dit zodat dat de bal niet aan de kom gaat plakken)
Rol deze uit tot een rechthoek of cirkel van circa 2cm dik. Leg deze op bakpapier en duw met de bolle kant van je duim allemaal kuiltjes in het deeg.
Meng de Italiaanse kruiden, knoflook met de olijfolie en bestrijk hiermee het deeg.
Maak hier na eigen creatie je tuintje. Zorg dat hier veel groente op ligt of genoeg kruiden, zodat deze nog smaakvoller wordt.
Dek deze met een theedoek voor 10 minuten af
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de focaccia in ca. 15-20 minuten goudbruin af