Het onderwerp minimaliseren boeit mij de laatste tijd steeds meer. En het is, of lijkt ook steeds meer een trend aan het worden. Ik lees er steeds vaker over en zie het bij verschillende blogs voorbij komen. Steeds meer lijken we ons er bewust van te worden dat spullen ons niet gelukkig maken. Al vraag ik mij wel af of dat echt zo is of dat ik online gewoon veel mensen volg die er bewust mee bezig zijn.

Minimaliseren hoe je doe je dat? Ik ben er zelf ook nog lang niet maar weet wel dat ik heel gelukkig ben in mijn appartement en niet na streef om een groter huis te gaan kopen. Waarom zou ik? Er is hier meer dan genoeg ruimte. Ook doe ik mijn best om minder spullen te kopen en kritisch te kijken naar wat ik koop.

Ben jij bewust van hoeveel spullen je hebt en ben je blij met de dingen die je doet? Het eerste stapje naar minimaliseren is wat mij betreft de documentaire Minimalism op Netflix bekijken. Ik heb onderin dit artikel de link naar de trailer gezet. Dan weet je alvast wat je je kan verwachten.

Minimalism: A Documentary About The Important Things laat zien hoe je volgens de minimalisten je leven zou kunnen verbeteren.

Ik vind het een hele inspirerende documentaire. Het laat je inzien dat je niet hoeft te leven om te werken, dat het idioot is dat veel mensen zich 40 uur per week in een gebouw opsluiten om werk te doen dat ze helemaal niet leuk vinden om daarna in het weekend weer allerlei nieuwe spullen te kopen. Ook laat het je inzien dat een groot huis met een grote tuin echt niet nodig is. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je er wel heel gelukkig van wordt. Het heeft mij in in ieder geval weer bewust gemaakt van de dingen die ik koop en ik heb besloten om de komende maanden geen nieuwe kleding te kopen. Heb je een uurtje tijd kijk deze documentaire zeker even terug. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. En misschien ga jij ook wel iets veranderen in je leven.

Ken jij deze documentaire al en heb jij nog tips voor andere docu’s die ik echt moet kijken op Netflix?

Fijne zondag! 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)