Ik ben afgelopen jaar tweemaal naar Parijs geweest en eind van het jaar ga ik nog een keer. Heerlijk vind ik het om door deze prachtige stad te wandelen, te genieten van de mooie gebouwen en het fantastische eten. Als je aan Franse keuken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan veel kaas en andere dierlijke producten. Je zult niet gelijk aan vegan eten denken. Toch kan je in Parijs verrassend goed vegan eten. Ik vind het daarom de hoogste tijd om mijn favoriete vegan restaurants in Parijs voor je op een rij te zetten.

Ga je binnenkort naar Parijs? Sla deze hotspots dan alvast op. Ik doe dit zelf in google maps. Parijs is een stad die gemakkelijk vanuit Nederland met de auto te bereiken is. Vergeet voor je stedentrip geen autoverzekering af te sluiten.

Mijn favoriete vegan restaurants in Parijs:
Land & Monkey’s

Land&Monkeys

Je kunt Parijs niet verlaten zonder een croissant te eten, ook dat kan plantaardig. Hiervoor moet je bij  bij Land&Monkeys zijn. Ze hebben maar liefst vijf locaties. Je kunt hier terecht voor stokbrood, croissants, chocolade broodjes, taartjes en sandwiches. Alles wat je kunt verwachten van een boulangerie maar dan 100% vegan.

Adres:

Vijf verschillende locaties in de stad

Aujourd’hui Demain – Vegan concept store

Aujourd’ hui demain

Een superleuke vegan conceptstore. De winkel is 7 dagen per week open tot half 11 in de avond. Er staan rekken met duurzame kleding, tassen van ananasleer,  een grote koeling vol met verschillende soorten notenkaasjes en vleesvervangers. Ook kun je er nog andere vegan food producten kopen. Er is een vitrine met taarten en koeken. Deze kun je meenemen maar ook opeten in de winkel of op het terras. Ook kun je kiezen voor andere gerechten zoals nacho’s, salades of visburgers.

Adres: 

42 Rue du chemin vert 75011

Abattoir Végétal

Abattoir Végétal

Gekleurde stoelen, een betegelde toonbank, een fris en vrolijk interieur. Op de kaart vind je o.a pannenkoeken, gegrilde aubergine, salades en taartjes. Alle bordjes zijn prachtig opgemaakt. Er wordt gekookt met biologische en lokale producten. Een fijne plek om te genieten van een feestelijke lunch

Adres:

9 rue Guisarde 75006

Jah Jah 

Jah Jah Tricycle is een vegan Rastafari restaurant met verschillende gerechten op het menu. Ze hebben heerlijke bowls, burgers en taartjes. De sfeer is ontzettend relaxt en het personeel is heel vriendelijk. Ooh en de homemade limonade smaakt erg goed. Als je echt verrast wil worden dan moet je hier naartoe. Let wel op, ze zijn niet alle dagen open en het is populair dus ga op tijd. Reserveren kan helaas niet.

Jahjah

Adres: 11 Rue des Petites Écuries 75010 paris

Le potager de Charlotte

Ook al zo’n fijne plek. De menukaart is geïnspireerd op de Franse keuken. Het is verstandig om hier vooraf te reserveren.

Le potager de charlotte

Adres: let op er zijn twee locaties. 12 rue Louise-Émilie de la Tour d’Auvergne en 21 rue Rennequin.

Wat is jouw favoriete vegan restaurant in Parijs?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)