Ben jij uitgekeken op je woonkamer? Bijvoorbeeld omdat de stijl niet meer bij je smaak past, omdat  alles in de loop van de tijd een beetje dof is geworden, of versleten of beschadigd is geraakt? Of misschien ben je gewoon toe aan iets helemaal nieuws. Kies dan voor een moderne woonkamer!

De kenmerken van een moderne woonkamer

Een moderne stijl straalt rust uit. Er worden meest strakke materialen en neutrale kleuren gebruikt. Strakke lijnen en open ruimtes zijn kenmerkend voor dit interieur. Het is de plek waar je tot rust komt en lekker kunt ontspannen.

De kleuren

Neutrale, basic kleuren zijn het meest geschikt voor een moderne woonkamer. Daarbij moet je denken aan wit, grijs en zwart. De kleuren van de muren laat je zo licht mogelijk om de ruimtelijkheid van het interieur te benadrukken. Om te voorkomen dat het interieur te wit en steriel wordt combineer je met bijvoorbeeld zwart. Eén zwarte muur, zwarte meubelen of zwarte shutters voor de ramen. Met accessoires kun je experimenteren met kleuren zoals rood, blauw en bruin, maar zorg er voor dat je geen overdaad aan kleur krijgt omdat dit de rust van het interieur verstoort.

De indeling

De inrichting van een moderne woonkamer is minimalistisch. Ruimtelijkheid speelt daarbij een grote rol. De woonruimte wordt zo veel mogelijk samengetrokken met de rest van de woning, bijvoorbeeld door de vloer zonder drempels door te laten lopen met de keuken en de gang, en het plafond overal dezelfde kleur te geven. Vaak zie je in een moderne woonkamer dat buiten wordt betrokken bij binnen, bijvoorbeeld met grote ramen en lichtkoepels. Daarmee komt ook veel natuurlijk licht binnen, wat goed bij een modern interieur past.

De accessoires

Om te voorkomen dat een moderne woonkamer er te strak en sober uitziet maak je het interieur persoonlijk met een paar accessoires. Om de strakke lijnen wat te verzachten kun je kiezen voor een paar kussentjes of een hoogpolig tapijt, om iets meer kleur aan het interieur te geven voor kleuraccenten in de vorm van accessoires als beeldjes en andere objecten.