Op zoek naar mogelijkheden om je interieur een nieuwe look te geven? Kijk eens naar de nieuwste modellen Karwei eetkamerstoelen. Eetkamerstoelen hebben vaak een behoorlijke impact op de uitstraling van ruimtes, doordat deze nadrukkelijk aanwezig zijn in de keuken, eet- of woonkamer. Populair zijn momenteel de vintage eetkamerstoelen, bijvoorbeeld voorzien van een rugleuning en zitvlak van webbing. Heb jij deze modellen al eens bekeken? Bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen of stoelen in algemene zin zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar de stijl hiervan, maar ook naar de duurzaamheid van de gebruikte materialen. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende hippe én duurzame eetkamerstoelen van dit moment.

Vintage eetkamerstoelen steeds vaker gebruikt in interieurs

Waar met name de industriële eetkamerstoelen met een lederlook stoffering de afgelopen jaren in trek waren, kiezen nu steeds meer huishoudens voor stoelen met een vintage look. De modellen met een bekleding van webbing zijn er een voorbeeld van. Denk echter ook aan volledig houten stoelen, vaak met een hele natuurlijke look. Of kijk naar modellen met een stoffen bekleding, waarbij de bekleding een hele lichte, soms zelfs witte kleur heeft. Groot voordeel van deze vintage opties in lichte kleuren is de mogelijkheid om ze in zowel een modern, als in een wat klassieker of bijvoorbeeld landelijk interieur in te passen.

Duurzame materialen voor eetkamerstoelen

Onder meer de vintage houten eetkamerstoelen zijn een hele duurzame keuze. Voor houten meubels geldt in algemene zin, dat je deze relatief makkelijk opknapt wanneer er zich kleine beschadigingen of bijvoorbeeld slijtplekken voordoen. Schuur het hout lichtjes op, om het meubelstuk vervolgens opnieuw in de lak te zetten. De meubels lijken hiermee weer als nieuw! Daarbij zou je houten meubels een andere kleur kunnen geven, wanneer de huidige kleur niet meer past bij de rest van je interieur. Ook kunststof eetkamerstoelen zijn duurzaam: je houdt ze eenvoudig schoon, door ze periodiek af te nemen met een vochtige doek. De kans op vlekken is klein!

Stoffen bekleding doorgaans minder duurzaam

Hoewel de meubels met een stoffen bekleding over het algemeen ook lang mee zullen gaan, zijn ze minder duurzaam. Zeker in huishoudens met kinderen is de kans op vlekken in de lichte bekleding relatief groot. Het is niet altijd even gemakkelijk om de vlekken uit de bekleding te poetsen. Je kunt dit makkelijker maken door de bekleding van meubels periodiek te impregneren.