Er lijkt geen einde te komen aan deze prachtige zomer. Al hoop ik dat op het moment dat dit artikel online komt, dat er wel wat regen is gevallen. De zomer is voor mij het moment om het wat rustiger aan te doen en meer tijd vrij te maken om boeken te lezen. Ik ben dol op boeken lezen maar soms “vergeet” ik het weleens om een boek te pakken. Zo zonde, want ik vind lezen zo fijn. Het is heerlijk ontspannen maar ik leer er ook altijd van. Ik krijg regelmatig vragen op Instagram welke boeken ik nu precies lees. Het leek mij leuk om iets meer aandacht te besteden aan de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen en die echt indruk op mij hebben gemaakt. Wat mij betreft echte mustreads voor deze zomer.

Als je één boek leest deze zomer laat het dan het boek “Verlangen naar Minder” zijn. Dit boek is geschreven door Jelle Derckx. Misschien ken je hem wel van de blog: Growthinkers. Op zijn blog deelt hij tips over persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Ik volg Jelle al een hele tijd op Instagram. En hij inspireert mij. Hij deelt zijn weg naar een bewust en duurzaam leven zonder met een vingertje te wijzen. Ook geeft hij eerlijk toe dat hij het ook niet altijd makkelijk vindt om duurzaam te leven. In Verlangen naar Minder neemt Jelle je mee op reis. Een reis naar een bewuster en duurzaam leven. Willen we zo’n leven stiekem niet allemaal?

Een boek dat makkelijk te lezen is en je kritisch naar je eigen leven laat kijken. Ik geloof erin dat alle beetjes helpen. Of zoals Jelle zegt: Weet dat jij een verschil kunt maken. Hoe groot of klein dat verschil ook mag zijn.

Je kent Dennis Storm misschien wel als presentator van verschillende programma’s. In 2016 besloot hij het roer om te gooien. En zich meer te richten op dingen waar hij echt blij van werd. En om zijn boek: Weg ermee te schrijven. Volgens Dennis zijn we doorgeslagen met consumeren. En daar ben ik het helemaal mee eens. “Wij willen de rust van een monnik terwijl we leven als onverzadigbare, milieuverwoestende, egoïstische barbaren”.

Ik heb soms hardop moeten lachen om de uitspraken van Dennis. Het boek heeft mij en mijn vriend weer wakker geschud. Na het lezen van dit boek hebben wij samen 10 vuilniszakken met spullen weggedaan. En we dachten allebei oprecht dat we al weinig spullen hadden.

Dus ook als je denkt dat je al bewust leeft kan dit boek je net weer even op scherp zetten. Het boek leest makkelijk weg en heb je echt zo uit.

Vind je het lastig om dingen los te laten? Lees deze zomer dan zeker het boek: F*ck it  Het is wat het is.

Kort gezegd is het een boek over een meer ontspannen leven. Erg leuk om te lezen als je geïnteresseerd bent in zelfontwikkeling. Het boek is praktisch en met humor geschreven. Ik heb het echt met een glimlach gelezen. John Parkin leert je in dit boek met praktische tips om positief te blijven en in het moment te leven ook al heb je last van tegenslagen en zijn je doelen niet behaald.

Ik vond er niks vernieuwends in staan maar vond het meer een reminder voor mezelf. Ik vind het fijn om zulke boeken te lezen want in de waan van de dag vergeet je het weleens.

Op een mooie zomer met veel offline momenten. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw boekentips!

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)