Twee weken geleden schreven wij de blog: Hoe hoog leg jij de lat? Wat een mooie open en lieve reacties hebben wij daar op mogen ontvangen. Dank jullie wel hiervoor. Hieruit blijkt dus dat wij niet de enige zijn die teveel van ons zelf vragen en last hebben van de westerse druk. Gelukkig dat wij niet de enige zijn maar lastig blijft het feit dat een er taboe op is. Heb je het artikel gemist? Lees het dan hier zeker nog even terug. Graag geven wij een aantal tips om het wat rustiger aan te doen, je wat minder druk te maken om wat anderen vinden en de lat wat minder hoog te leggen.

Sociale media zijn nep

Ooh ik geef toe: Ik ben dol op sociale media en breng er heel wat uurtjes op door. Instagram is heerlijk. Lekker heel de dag mooie plaatjes kijken, maar bedenk je wel dat dit niet de hele waarheid is. Als je plaatjes ziet op Instagram zie je altijd maar een klein deel van de werkelijkheid. Vaak ook nog eens de leuke dingen. Weleens een foto gezien van iemands rekening die in het rood stond? Of van iemand die jankend op het toilet zat, omdat zij zo last had van haar darmen? Ik niet hoor. En dat geeft ook helemaal niks, maar besef dat sociale media maar een piepklein stukje van iemands leven is en dat plaatjes vaak mooier zijn door een filter of net even wat mooier lijken, omdat deze gestyled zijn.

Nee is ook een antwoord 

Je hebt geen zin in koffie bij je ouders. Toch ga je, het zijn immers jouw ouders. Je hebt een werkuitje, je hebt geen zin, toch ga je want dat is goed voor de teamspirit. Die verjaardag van die vage kennis ooh ja daar moet je dit weekend ook nog naar toe. Natuurlijk kan je niet altijd overal maar onderuit. Sommige dingen daar ‘moet‘ je gewoon heen. Bedenk je dan: “Wat levert het mij op?” Wat brengt het mij als ik daar heen ga? Durf wat vaker nee te zeggen. Het is echt niet erg als je “Nee” zegt. Nee, tegen een ander is ja tegen jezelf!  Ook is het geen drama als je een keer een afspraak afzegt. Onlangs zegde Suzanne nog een afspraak af en kreeg als reactie ooh prima het komt mij vandaag toch ook niet heel goed uit. Dus ga niet denken voor een ander als je iets afzegt. Iemand vindt jou echt niet opeens minder leuk.

Doe eens iets alleen

Al is het maar een uurtje. Maak een wandeling, drink koffie alleen op het terras, ga een rondje fietsen, ga alleen winkelen. Het lijkt een hoge drempel en soms voelt dat ook zo. Maar als je om je heen kijkt zie je dat veel mensen alleen fietsen, wandelen, koffie drinken of naar een concert gaan. Vorige maand sliep Suzanne voor het eerst alleen een nacht in een hotel in Rotterdam. En ze vond het heel fijn. Yvonne ging zelfs alleen op reis en ook dat was een hoge drempel. Binnenkort zal ze haar ervaring met jullie delen in een aparte blog.

Uit de pas

Het is heel veilig om te doen wat de norm doet. Heerlijk in de pas lopen. Het levenspad al helemaal uitgestippeld hebben. Een relatie, samenwonen, trouwen, kinderen krijgen, opa en oma worden. Een mooie carrière bij een groot bedrijf met een vastcontract en een leuk koophuis passen daar ook nog wel bij. Ooh en wat dacht je van die mooie auto?
Helemaal niets mis mee, maar als je het niet wilt dan krijg je altijd maar vragen en ongewild iemands mening. Meningen van andere zijn fijn, om zo je keuze beter te overwegen. Laat je alleen niet overrulen wat de samenleving van jou verwacht. Doe wat jij zelf wilt en waar jij echt blij van wordt. Het is namelijk jouw leven en niet het leven van de buurman.

Leef in het nu

Nu is nu. Ja, dat lijkt simpel maar is toch verdomd lastig. Hoe vaak denk je alvast niet aan alle dingen die je vandaag nog moet doen? Hoe vaak denk je niet oh ja volgende week is het leuke weekend. Of hoe vaak blijf je niet hangen in het verleden?  Wat dacht je van een baalmoment? Je wilt niets liever dat het overgaat en wel nu. Helaas werkt het niet zo. Hoe harder we er tegen vechten hoe heftiger het vaak is. Accepteer dat je even een baalmoment hebt. Zonder dieptepunten geen hoogtepunten.
Verschuif je plannen, neem je rust, lees een boek, doe een dutje, loop een rondje, kijk een dom televisieprogramma. Zoals het baalmoment gekomen is, zo gaat het ook weer weg. Nee, nee, en nu niet alvast denken ‘gelukkig is het over twee uur weg, want dan ga ik weer leuke dingen doen.

Offline voor meer rust

Weleens je telefoon een half uur niet gecheckt, terwijl die voor je op de tafel of naast je op de bank ligt? Je ogen trekken er keer op keer naar toe alleen als je zelf maar even denkt dat het scherm is opgelicht. Hier kun je niks aan doen je wordt er naar toe getrokken. Bedenk je eens hoe vaak je per dag met schermen bezig bent: computer, tv, laptop, tablet en telefoon. Laat daarom je telefoon uit je slaapkamer. Het felle licht van je scherm zorgt er namelijk voor dat je niet goed in slaap komt. Je lichaam blijft namelijk nog denken dat het dag is. Het is daarom verstandig om Night Shift aan te zetten op je telefoon, hiermee wordt het blauwe licht uit je telefoon gefilterd. Wij hebben deze zelf  automatisch ingesteld op onze telefoon. Om half 10 gaat de Night Sift aan en om 7 uur in de ochtend gaat deze weer uit.  Lees hier meer over Night Shift.

Nog beter is, laat die telefoon uit je slaapkamer. Het is echt onnodig om die telefoon nog te checken voordat je gaat slapen. Het is ook helemaal niet rustgevend om je telefoon gelijk te gaan checken als je wakker wordt. De slaapkamer is om te slapen. Geen telefoon in de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Ooh eenmaal die telefoon uit de slaapkamer denk dan ook eens na om de televisie uit de slaapkamer te halen.

Die witte benen, die moeten bruin

De eerste echte zomerdag is een feit. Benen zijn eigenlijk nog te wit voor onder dat leuke zomerjurkje. Wie heeft gezegd dat ze te wit zijn? Juist jij.
Hoe moeten die benen dan bruin worden als je deze niet laat zien? Met dit heerlijke weer moeten we ook echt de hele dag naar buiten. Van wie?
Juist doe eens waar jezelf zin in hebt. Wat maakt het uit dat je op een warme zonnige dag liever binnen zit?  Dan blijven die benen alleen nog langer wit, maar nou en. Het komt er op neer dat je niet altijd maar direct in de zon moet zitten als het lekker weer is. Of wat dacht je van als er eindelijk weer eens schaatsweer is. Iedereen bindt de ijzers om de voeten, want stel je voor dat je middagje op natuurijs schaatsen gemist hebt. Natuurlijk moet je ook niet heel je leven binnen gaan zitten, maar soms is een klein blokje om op een zonnige dag al voldoende. Dit voorbeeld van het weer geldt natuurlijk voor meer dingen. Doe jij dingen omdat het hoort? Of omdat jij het zelf wilt?

Welke tips heb jij om de lat niet te hoog te leggen?

lat - www.puursuzanne.nl

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Maak er een mooie zondag van! 

Liefs, Yvonne & Suzanne

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)