Dalí blogt elke maand voor Puur Suzanne, de hoogste tijd om haar eens echt goed voor te stellen hier. Zij is 24 jaar en woont in Tilburg. Zij werkt als foodcoach en blogger voor Zonderzooi. Haar blog staat in het teken van gezonde voeding, coaching en lifestyle. Daarnaast is ze dol op kokkerellen, yoga en reizen.

Waarom komt jouw liefde voor gezond eten vandaan?

Dat is ontstaan na het eerste halfjaar van mijn studententijd. Toen woonde ik net op kamers en ging ik veel op stap. Dan ging ik op stap en at ik als kater ontbijt een hele stapel pannenkoeken, in de hoop dat mijn kater daarmee minder werd. Sowieso wist ik op dat moment echt totaal niet wat het verschil was tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Dat kwam later pas. Na een tijdje ongezond eten en veel stappen merkte ik dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik besloot er wat aan te gaan doen en ben toen een aantal boeken over gezonde voeding gaan lezen, zoals De Voedselzandloper van Kris Verburgh. Ineens besefte ik me dat ik door gezonder eten veel beter in mijn vel kwam te zitten en bovendien vond ik het ook echt leuk. Ik ontbeet elke dag met havermoutpap en dat is sindsdien nooit meer veranderd.

Ook kreeg ik steeds meer interesse in gezonde voeding en begon er verschillende boeken over te lezen. Ik wilde steeds maar meer weten en vond het ontzettend interessant wat natuurlijke voeding voor je lichaam kan betekenen. Eigenlijk is die interesse na dat moment, nu 5 jaar geleden, nooit meer weggegaan. Ik voel me super bij dit gezonde eetpatroon. Ik weet ook dat ik niet vrolijk word, als ik ineens heel slecht ga eten. Bij mij is het zonder ‘zooi’ eten nu echt een lifestyle geworden, waar ik elke dag van geniet.

Vertel, hoe is je blog ooit ontstaan? 

Een halfjaar na die lifestyle change liep ik stage bij een afslankstudio. Wanneer ik hierbij coaching gesprekken had, raadde ik klanten bepaalde recepten aan. Deze recepten bedacht ik zelf en schreef ik voor ze op een papiertje. Na een tijdje besloot ik dat ik net zo handig was om een blog te starten om daar al mijn recepten kwijt te kunnen. Ook vond ik het leuk om met anderen mijn kennis over gezonde voeding te delen. Niet veel later ontstond mijn blog Zonderzooi.

Naast je blog, geef je ook foodcoaching. Vertel hier eens iets meer over. 

Nadat ik een tijdje bij bedrijven had gewerkt als foodcoach, besefte ik me dat ik graag voor mezelf wilde beginnen. Ik had mijn diploma gewichtsconsulente al in the pocket en dacht: Laat ik het gewoon proberen. Het leek me altijd al tof om mijn eigen bedrijf te starten en daarbij mensen te kunnen helpen. Natuurlijk stond mijn eigen visie voorop, alles zo puur en natuurlijk mogelijk. Ik leer mijn klanten dat gezond eten echt niet moeilijk is en dat het belangrijk is om niet te veel ‘zooi’ te eten. Het fijne vind ik dat ik mijn recepten van mijn blog kan combineren met persoonlijke voedingsschema’s. Zo kan iedereen lekker eten en tegelijkertijd werken aan zijn of haar doel. Ik begeleid voornamelijk vrouwen, maar sinds kort komen er ook steeds meer mannen bij. Het maakt me blij iemand enorm te zien groeien in het proces en uiteindelijk zijn of haar doel zien te behalen. Ben jij op zoek naar een coach die je kan helpen met afvallen, aankomen of gewoon beter in je vel zitten? Ik help je graag! Door middel van online coaching, persoonlijke voedingsschema’s en mij als motiverende coach ga jij jouw doel bereiken. Hier vind je meer informatie.

Heb jij nog een tip voor mensen die gezond(er) willen eten? Hoe kunnen zij dit het beste aanpakken?

Probeer je lichaam te voeden met natuurlijke ingrediënten, daardoor creëer je een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor je veel minder trek krijgt in zoetigheid en snacks. Ik geef nieuwe klanten vaak de tip mee om bij een product te checken of ze de ingrediënten kunnen uitspreken. Vaak bevatten producten met veel onuitspreekbare ingrediënten enorm veel ‘zooi’. Denk aan kant-en-klaar pizza, eiwitrepen en snoep. Daarentegen bevat een pak havermout alleen maar havermout als ingrediënt en een zakje noten vaak alleen maar noten. Door veel natuurlijke producten te eten krijg je alle belangrijke stoffen binnen, zoals vezels, vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten ze meestal langzame koolhydraten en gezonde vetten, waardoor je sneller verzadigd bent. Door natuurlijke voeding heb je dus veel minder trek in ongezond voedsel.

Dali - zonderzooi

Waar mogen wij je ’s nachts voor wakker maken? 

Ben & Jerry’s. Ik ben echt dol op ijs en dat is het enige wat ik echt niet kan laten staan. Dat moet ook kunnen vind ik, jezelf af en toe wat lekkers gunnen. Meestal eet ik een keer per week Ben & Jerry’s, vooral die met pindakaas vind ik heerlijk.

Wat zijn je toekomstplannen voor Zonderzooi? 

Het lijkt me tof om de wereld over te reizen en ondertussen mensen te kunnen helpen met een gezond voedingspatroon. Dat is ook het handige aan online coaching, in principe zit ik niet vast aan een vaste woonplek. Daarnaast is het een droom van me om ooit een eigen kookboek uit te brengen. Momenteel maak ik mijn eigen e-books, maar het hebben van een echt kookboek lijkt me wel wat.

Dali - Zonderzooi

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)