Merk je dat je na alle lekkere maaltijden,die je tijdens de feestdagen hebt gegeten, weer behoeften hebt aan gewoon gezond eten? Ik wel hoor! Maar ook mij kost het toch weer moeite om in mijn normale ritme te komen. Ik begin mijn dagen daarom weer dagelijks met een lekkere slowjuice. Na mijn ochtendwandeling met mijn hond Benja ga ik altijd even rustig zitten met een groentesapje. Echt even een rustmomentje van de dag. Deze sapjes heb ik altijd op voorraad liggen van het merk Frecious. Deze kun je ingevroren kopen.

Ideaal, een verse sap vanuit het vriesvak. De sappen kun je thuis laten bezorgen maar een selectie van het hele assortiment is  ook te koop bij de EkoPlaza. Het sapje haal je een dag van tevoren uit de vriezer. Elke keer als je een sapje drinkt (bij mij dus elke ochtend), haal je een nieuwe uit de vriezer om te ontdooien. Waarom zijn de sappen ingevroren? Groentesap drink je namelijk het beste direct. Na het slowjuicen worden de groentesappen supersnel ingevroren. Zo blijven de nutriënten in het flesje maximaal behouden. Om het groentesap te maken, gebruikt Frecious een schroefpers. Die vermaalt de ingrediënten tot droge pulp; de vezels worden opengebroken en alle vitaminen en mineralen komen in het sap terecht.

‘Health, it’s in your hands’

We weten allemaal dat we meer groenten moeten eten. Het voedingscentrum adviseert om minimaal 250 gram groente per dag te eten. En er zijn zelfs nieuwe onderzoeken, die aangeven dat je zelfs 500 gram groenten moet eten voor een fit en gezond leven.Voor heel veel  mensen is dit een hele grote uitdaging. Helaas lukt dat mij ook niet altijd. En vind daarom deze juices van een hele goede manier. Deze slowjuices zorgen ervoor dat ik op een gemakkelijke manier wat extra groenten en vitamines binnenkrijg. De sapjes bevatten namelijk minimaal 300 gram groente, kruiden, specerijen en fruit. Echt ideaal!

De sapjes zijn 100% biologisch!

En bevatten groenten, kruiden, specerijen en soms beetje fruit. Elke juice bevat minimaal 8 ingrediënten. De smaak kan even wennen zijn, omdat er echt heel veel groenten in zit. Ik vind ze super lekker, maar ben gewend om regelmatig groentesap te drinken. Ben je nog niet helemaal gewend aan 100% groentesap? Kies dan voor de sapjes met 70% groente, daar is 30% fruit aan toegevoegd. Dat maakt het sap net iets toegankelijker. 

Frecious is hartstikke duurzaam!

Flesjes van 100 % gerecycled plastic
Ik hoor je al zeggen; Maar Suzanne, de flesjes zitten in plastic. Dit klopt! Frecious gebruikt 100% gerecycled plastic flessen die vrij zijn van gifstoffen (BPA). Je kunt deze gescheiden weggooien (dus bij het plasticafval) of geef de doos met lege flessen retour aan de bezorger. Dan recyclet Frecious ze. Een gerecyclede PET-fles is milieuvriendelijker dan glas, als je kijkt naar de hele keten. Het vervaardigen, vervoeren en hergebruiken van glas is namelijk meer belastend.

Pulp wordt niet weggegooid
Zonde, vindt Frecious het om al die pulp die overblijft na het juicen weg te gooien. Daarom gebruikt het bedrijf 95% van de pulp gebruikt om bio-energie van te laten maken. De overige 5% gebruikt Frecious zij voor hun Health Bars en voor nieuwe productinnovaties.

Je kunt de juices ook gebruiken voor een detox

Een juice is een goed begin van de dag maar je kunt er ook voor kiezen om een detox programma te volgen via Frecious. Hoe ziet een detox eruit? Op dit moment bieden ze een fijne Winterdetox aan. Ook heeft Frecious een 3- en 5-daagse detox, waarbij je alleen groentesap drinkt. De milde Winterdetox is speciaal bedoeld voor een kickstart naar een gezondere leefstijl die ook makkelijk vol te houden is. Door een detox te doen reset je je voedingspatroon en doorbreek je slechte gewoonten die er zijn ingeslopen.

Je drinkt tijdens de Winterdetox groentesap en health shots. Daarnaast eet je 3 keer per dag een gezonde, lekkere en simpele maaltijd. Het maaltijdschema krijg je erbij. Het schema bevat makkelijke en lekkere recepten voor ontbijt, lunch en avondeten. Je ontvangt via e-mail de informatie, inclusief recepten, een uitgebreid schema en uitleg over je detox en het gebruik van groentesap. Ook stuurt Frecious je tijdens je detox begeleidende e-mails met extra tips. Zo wordt detoxen een makkie!

Proost! Op een mooi 2019

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Frecious. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)