Barcelona is een stad dat zonder twijfel mensen weet te raken en de inwoners zelf zijn er dol op. Zo ook de geboren en getogen Barcelonesa Marta Rubio, die op haar blog barcelonametmarta.nl en in haar reisgids de fijnste tips over Barcelona deelt. Speciaal voor Puur Suzanne geeft zij ons een kijkje in het Barcelona van de locals met een aantal fijne tips en eetadressen.

Verblijf tussen de locals

Wil je Barcelona als een echte local beleven, dan is het zeer aan te raden om een appartement te boeken buiten het stadscentrum. Want het échte Barcelona gevoel krijg je pas wanneer je met de metro naar het centrum moet reizen, als je boodschappen doet in de lokale markt, een borreltje drinkt op een willekeurig terras en lekker ‘s avonds staat te kokkerellen in je eigen Spaanse keuken. Check altijd ook van tevoren of er leuke culturele evenementen zijn op het moment wanneer je naar Barcelona gaat. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het terugkerende evenement “La Festa Catalana” kennis maken met specifieke Catalaanse tradities zoals de castellers (mensentorens) en de sardana-dans en je helemaal onderdompelen in de Catalaanse cultuur en folklore.

Ga buiten de gebaande paden

Barcelona, de stad van Gaudí en de Ramblas, het lekkere strand en ontelbare monumenten… De bekende plekken in Barcelona ken je vast al, maar wist je dat er nog vele ‘minder’ bekende bezienswaardigheden zijn die een stuk rustiger zijn maar net zo mooi zijn om te zien? Neem als voorbeeld het oude ziekenhuis in modernista stijl van Lluís Domènech i Montaner. Een echt onontdekt pareltje op steenworp afstand van de Sagrada Família! En wat vind je van de (inmiddels niet meer in gebruik) oude stierenvechtarena La Monumental? Een stuk rustiger dan zijn lotgenoot Las Arenas, dat nu omgetoverd is tot een winkelcentrum, maar nog steeds een plaatje is om te zien. En in plaats van het drukke Parc de la Ciutadella, kun je het oudste stadspark van Barcelona gaan bezoeken, het Parc del Laberint d’Horta, dat zoals zijn naam al aangeeft, een echt doolhof herbergt.

Probeer eens wat anders dan tapas

Als je in Barcelona bent dan horen tapas er natuurlijk bij. Maar er is nog meer, want Barcelona heeft van alle keukens wel wat! Zo genieten locals bij Ramen-ya Hiro (Carrer Girona, 164) van de beste ramen bowls in de stad, halen ze poké bowls bij Poké Maoli (Carrer Sevilla, 80 ) om ze vervolgens op het strand te eten, of gaan ze op verre reis met de Indiaanse keuken van Masala73 (Carrer Muntaner, 152). En voor wie op zoek is naar iets nieuws en spannends, is de Nikkei keuken (het resultaat van de combinatie van de Japanse en Peruviaanse keuken) van Big Kokka (Passatge Mercantil, 1) en restaurant Pakta (Carrer Lleida, 5) op het lijf geschreven. Iedere maand is er daarnaast weer ergens een street food markt waar je de lekkerste hapjes kunt proeven! Een van mijn favoriete food evenementen is Eat Street, waar het beste street food eten van de stad te vinden is. Dat in combinatie met de toffe locatie en de lekkere muziek maken het een zeer geslaagd evenement. Genoeg opties in Barcelona dus voor de lekkerbekken.

Barcelona - www.puursuzanne.nl

Verken de omgeving van Barcelona

Kom je voor een langere periode naar Barcelona of bezoek je de stad voor de zoveelste keer, dan kun je zeer zeker de rijke omgeving van Barcelona verkennen. Naast het bekende uitje naar de altijd zo indrukwekkende Montserratberg, zijn er nog genoeg andere leuke plekken om te bezoeken in de nabijheid van Barcelona. Neem als voorbeeld de Colonia Güell in Santa Coloma de Cervelló. De oude textielkolonie van de familie Güell waar Gaudí zelf aan mee heeft gewerkt en een crypte heeft achtergelaten (welke overigens tot werelderfgoed door de UNESCO verklaard is). Of de mooie badplaats Sitges, waar je prima heen kunt gaan voor een dagje buiten de stad met de trein. En voor diegene die met kinderen reist, dan is een uitje naar het miniatuurpark Catalunya en Miniatura en het pretpark Port Aventura zeker een aanrader.

Dus ga je dit jaar nog op bezoek naar Barcelona, dan weet je wat je te doen staat. Heb jij zelf nog tips, laat dan een reactie achter. En kijk vooral op barcelonametmarta.nl voor extra informatie en insider tips over deze bruisende stad.

Ook Suzanne en Yvonne hebben al eerder artikelen geschreven over de heerlijke stad Barcelona. Deze vind je hier terug.