Sport kijken op televisie, voor sommigen een echte must en voor sommigen iets wat liever vermeden wordt. Wat duidelijk is, dat is dat een groot gedeelte van de mensheid graag sport op televisie bekijkt. Met bijna 8 miljard mensen op de wereld is er genoeg animo voor het kijken van sport op televisie. Van het wedden op Eredivisie wedstrijden in Nederland tot het kijken van een 5-daags cricket evenement, je kunt overal ter wereld genieten van sport. Maar wat zijn nu de 5 meest populaire sporten om op televisie te kijken? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Nummer 5: Tennis

Tennis is een racketsport die zowel individueel gespeeld kan worden, als in teams van twee. Met wereldbekende toernooien zoals Wimbledon, Roland Garros of Australian Open, wordt tennis ter wereld door ruim 1 miljard mensen graag gekeken op de televisie. Naar schatting wordt de sport door ruim 1 miljard mensen bekeken ter wereld. De sport heeft zich in tientallen jaren flink ontwikkeld. Het hoge niveau tennis wat er tegenwoordig wordt gespeeld is niet te vergelijken met het tennis van vroeger.

Nummer 4: Hockey

Hockey, om precies te zijn veldhockey. Een sport die wereldwijd beoefend wordt, de sport kan gespeeld worden op turf, kunstgras, maar ook op een overdekte ondergrond. Het spel heeft zijn origine in Engeland in de jaren 1800. De teamsport wordt beoefend door mannen en vrouwen. Hockey heeft wereldwijd ongeveer 2 miljard fans.

Nummer 3: Basketbal

Basketbal, een van de meest populaire sporten ter wereld. In de Verenigde Staten is het hoofdpodium van de sport bekend als de NBA. Hier spelen de beste spelers ter wereld, zowel spelers uit Europa, Azië en natuurlijk uit de USA zelf. Basketbal is een sport die een hoge mate van atletisch vermogen vereist. De spelers op het hoogste niveau beschikken over ver gevorderde vaardigheden. De sport wordt door ruim 2,2 miljard mensen ter wereld bekeken. Met deze aantallen is basketbal de derde meest gevolgde sport ter wereld.

Nummer 2: Cricket

Je zou er misschien niet aan denken, maar cricket is met nummer 2 bijna de meest gevolgde sport ter wereld. De sport die voornamelijk bekend is in, India, VK, Pakistan, Australië en Azië. Ter wereld heeft de sport ruim 2,5 miljard fans, een enorm aantal. De sport komt van oorsprong uit Engeland. In de 16de eeuw werd de sport uitgevonden en in de 18de eeuw werd het een nationale sport in Engeland. De teamsport wordt gespeeld door twee teams van ieder elf spelers. In sommige gevallen kunnen wedstrijden wel 5 dagen duren. Er wordt door de spelers ‘s middags geluncht en gedronken, dit is de rust van de wedstrijd.

Nummer 1: Voetbal

Voetbal, de meest bekeken sport ter wereld. Het spel wat gespeeld wordt in teams van 11 spelers, is over heel de wereld enorm bekend. Populaire voetbalwedstrijden zoals de Champions League worden bekeken door miljoenen mensen tegelijk. De sport wordt wereldwijd bekeken door meer dan 3,5 miljard mensen. Het wereldwijde spel heeft een enorme invloedssfeer, bekende spelers zijn niet alleen bekend van het voetbal maar ook van reclames of investeringen die zij doen met hun verdiende geld.

Welke sport kijk jij het liefste?