Het allernieuwste boek van Jamie Oliver ligt sinds twee maanden in de winkels:  5 Ingrediënten – snel en simpel koken. Vorige week was Jamie een paar dagen in Nederland ter ere van dit boek. Tijdens zijn bezoek was hij aanwezig bij verschillende radio- en tv-programma’s en ging hij aan tafel met genodigden tijdens een 5 ingrediënten lunch in zijn nieuwste Italian in Den haag.En ik was daarbij.

Echt toen ik de uitnodiging in mijn mailbox kreeg kon ik wel gillen. Ik vond het zo te gek dat ik mijn kookheld Jamie Oliver eindelijk mocht ontmoeten en zelfs met hem ging lunchen!!! Vooraf was ik ook erg zenuwachtig haha! Ik voelde me weer even 16. Het was super leuk en bijzonder om hem te ontmoeten. Ja, hij is in het echt net zo leuk of misschien nog wel leuker.

5 ingrediënten - www.puursuzanne.nl

Jamie Oliver - www.puursuzanne.nl

Met Jamie op de foto!

Het boek: 5 Ingrediënten

In zijn nieuwste boek laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag lekker en gezond kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en snel klaar. Ik heb tijdens lunch een aantal gerechten geproefd en die waren allemaal erg lekker! Ik was na deze dag helemaal hyper en niet meer helemaal onpartijdig meer. Ik besloot daarom een aantal gerechten uit het boek te maken. Ik wilde kijken of het wel echt zo’n succes was. Ik heb dit weekend vier recepten getest en deze gerechten waren gemakkelijk te maken en erg lekker! Ik maakte nasi, zoete aardappel uit de oven, viskoekjes en kip in een mosterdsaus. Vooral de vlugge Aziatische viskoekjes vind ik een aanrader.

Vlugge Aziatische viskoekjes

Het boek bevat 130 recepten en is opgedeeld in 11 hoofdstukken. Het boek bevat vlees, vis en vegetarische gerechten. Ooh en er staan ook een aantal heerlijke zoete recepten in dit boek. Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden. Het laatste hoofdstuk  bestaat uit tips en adviezen voor een gezonde levensstijl.

De fotografie is heel rustig en simpel. Het draait echt om het gerecht. Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. Wie wil er nu niet na een dag werken snel een maaltijd op tafel hebben staan? Met dit boek heb je geen excuus meer om niet te koken.

Ja, ik vind het een aanrader! 5 ingredienten van Jamie Oliver kun je onder andere vinden bij Bol.com voor € 29,99.

Morgen deel ik het recept voor snelle viskoekjes uit dit boek. Dus check morgen zeker nog even mijn website voor dit lekkere recept.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Credits foto 1 en 4:
© Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)