Ik ben dol op schrijven. Ik vind het heerlijk om lijstjes te maken. Ik maak dagelijks een to-do list maar schrijf ook graag mijn dromen en doelen op voor een komende periode. Maar hoe kan ik stoppen met alle losse blaadjes en notitieboekjes? Ik heb het weleens geprobeerd om alles digitaal bij te houden maar ik vond dat gewoon echt niet fijn. Ik wil kunnen schrijven en af en toe gewoon een tekening kunnen maken. Daar is gelukkig tegenwoordig een oplossing voor, genaamd: GreenBook, het duurzame whiteboard schrift. Hiermee belanden je to- do listen en ideeën niet meer in de prullenbak maar kun je deze gewoon uitvegen. Ja, echt waar!

Wat is GreenBook?

Een uitwisbaar notitieboek, dat is gemaakt van ‘speciaal papier’. De pagina’s hebben een plastic laagje. Je kunt hierop schrijven met een speciale stift en je kunt het daarna weer uitvegen, net zoals op een whiteboard. Als je de tekst net hebt geschreven, kan je makkelijk corrigeren met de wisser achterop de speciale stift. Een oudere tekst of een pagina kun je wissen met de doek met een paar druppels water of de spray. Dit gaat heel gemakkelijk, zo kun je de pagina’s steeds weer opnieuw gebruiken.

Je kunt GreenBook inrichten zoals jij dat zelf wilt. Het heeft namelijk een klikbare binding waardoor je pagina’s in en uit kunt klikken. Ook kun je zelf kiezen welke pagina’s je erin doet. Ik heb zelf het GreenBook All-in-one pakket met de vegan leren kaft in de kleur Sand.

GreenBook All-in-One

In dit pakket zitten o.a: lijn pagina’s, een jaarplanner, een maandplanner, een weekplanner, een tijdplanner, een projectplanner, to do lijsten, een habittracker en 4 tabbladen.

Daarnaast zit er ook een zwarte pen, spray en doekje bij inbegrepen. Ik heb zelf nog een extra groene pen, omdat ik dit een mooie kleur vindt. De spray fles is trouwens hervulbaar met water of spray. Je kunt als je flesje leeg is, een grote fles nabestellen.

De lijn pagina’s gebruik ik om mijn recepten uit te werken. Maar door de handige plan opties is het ook mijn planner voor privé en zakelijke afspraken. Ook kan ik er handige to-do lijstjes in maken voor Puur Suzanne. Maar ik maak er ook lijstjes in voor huishoudelijke taken. Nadat ik een taak heb uitgevoerd, kan ik deze afvinken. Dit geeft een fijn gevoel. De volgende dag wis ik het lijstje met het doekje en de spray. Daarna maak ik weer een nieuw lijstje voor de dag. Door de verschillende tabbladen kan ik privé en zakelijk goed gescheiden houden.

Ik gebruik mijn GreenBook echt dagelijks en voor mij werkt dit perfect. Naast dat het duurzaam is, scheelt het ook nog een heleboel losse blaadjes op mijn bureau / keukentafel. Het is zo ook gelijk een stuk overzichtelijker en opgeruimder.

De pagina’s kan je gemakkelijk in en uit het boekje halen. Dit is heel fijn want je kunt hierdoor je teksten gemakkelijk inscannen. Dit kun je doen met IOS Notities of de app Camscanner. Zo kun je dus echt belangrijke notities bewaren.

greenbook | uitwisbaar notitie boek | kerst cadeau | Puur Suzanne

greenbook | uitwisbaar notitie boek | kerst cadeau | Puur Suzanne

Ik heb een kaft om mijn Greenbook zitten, zodat hij goed beschermt blijft. Dit is eenvegan leren’ kaft in de kleur Sand. De kaft is zo ontworpen dat je de achterkaft van GreenBook er makkelijk in kan schuiven, zo zit hij goed genoeg vast en kun je de pagina’s nog gemakkelijk omslaan, prachtig toch? Deze kaft biedt naast bescherming ook wat extra ruimte voor pasjes en visitekaartjes.

Meer weten over Green Book? Kijk dan eens op de website van GreenStory. Hier kun je eigen pagina’s, kaft en accessoires uitzoeken. Ik ben fan en na 1,5 jaar kan ik niet meer zonder! Hieronder zie je een foto van de nieuwste vegan leren kaft + etui.

Greenbook | greenstory | puur suzanne

Een duurzaam whiteboard schrift

Duurzaamheid, een belangrijk thema waar in diverse media gelukkig steeds meer aandacht aan wordt besteed. Dit jaar wil ik mijzelf hier nog meer in verdiepen en zoveel mogelijk mijn steentje bijdragen. Je zult daarom ook steeds vaker blogs over dit onderwerp voorbij zien komen op Puur Suzanne.

We hebben namelijk maar één planeet waar we op kunnen leven en we zullen er met zijn allen voor moeten zorgen dat deze planeet leefbaar blijft voor ons en voor de volgende generatie. En gelukkig beseffen ook steeds meer bedrijven dit door mooie en duurzame producten op de markt te brengen.

Niet alleen de producten van GreenStory zijn duurzaam. De verzendmaterialen zijn namelijk ook plasticvrij en gemaakt van 100% gerecycled, ongebleekt papier; van de envelop tot de padding, het verzendlabel en de tape. En verder gebruiken zij niet meer verpakkingsmateriaal dan nodig is.

Greenbook | greenstory | puur suzanne

P.s. Studenten opgelet:  Mail een foto van je studentenpas naar wecare@ourgreenstory.com vanuit je officiële studenten-emailadres en ontvang 10% korting op je bestelling.
Waar zou jij een uitwisbaar notitieboek voor gebruiken?
Volg je Puur Suzanne al via Facebook, Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
*Deze blog is geschreven in samenwerking met Greenstory. Lees hier mijn disclaimer.
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)