Steeds meer huishoudens en ondernemers stappen over op groene energie. Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Deze bronnen zijn het grote verschil met grijze stroom, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen.

Wil jij ook duurzaam gas en licht afsluiten? Vandaag zet ik de voordelen voor je op een rijtje.

Waarom zou je overstappen op groene energie?

Het is betaalbaar

Groene stroom is even duur of soms zelfs goedkoper. Dus voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Naast dat het goed is voor de planeet is het ook nog eens heel betaalbaar. Vergelijk vooraf wel even de prijzen.

Het helpt Nederland duurzamer te maken

Je geld van gaat voortaan naar een bedrijf dat meehelpt om Nederland te verduurzamen. Als steeds meer mensen overstappen naar een duurzame energieleverancier, dan krijgen deze bedrijven vanzelf meer slagkracht. Je stemt dus letterlijk met je portemonnee voor een duurzamer Nederland. Dat geeft een fijn gevoel toch? Wist je dat ook kunt aangeven bij de energieleverancier dat energie alleen uit Nederland mag komen?

Je verlaagt je CO2 uitstoot

Groene stroom is voor 100% opgewekt uit duurzame bronnen. Wat is een duurzame energie bron? Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Denk aan windenergie, waterenergie en zonnen-energie. Deze bronnen stoten geen CO2 uit. Groene stroom is beter voor onze planeet.

Het kan zijn dat je net als ik nog op gas kookt. Wat kies je dan? Je kunt dan kiezen voor bosgecompenseerd gas. Dit is een goede optie zolang nog niet iedereen van het aardgas af is.

Bosgecompenseerd gas betekent dat het aardgasverbruik wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 uit de atmosfeer opnemen, draagt dit bij aan het tegengaan van klimaatverandering en aan het behoud van biodiversiteit.

Overstappen is gemakkelijk

Overstappen is niet zo ingewikkeld. Dat kan bij jouw huidige leverancier, of  je kunt natuurlijk overstappen naar een andere energieleverancier. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de afmelding voor je. Je kunt ook overstappen via een energievergelijker. Ook daar kun je aangeven dat je alleen groene stroom uit Nederland wilt.

Zoals je kunt lezen zijn er alleen maar voordelen. Dus waar wacht je nog op?

Ben jij al overstapt op groene stroom en gas?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)