In de afgelopen jaren is duurzaamheid een zeer populair onderwerp waar continu over wordt gesproken. Wanneer we het over duurzaamheid gaat het om het creëren van een natuurlijke omgeving, waarmee de ecologie in gewicht kan worden gehouden. Door verschillende bedrijven wordt duurzaamheid gepromoveerd, zodat anderen ook gemotiveerd raken een duurzaam leven te lijden. Zo bestaat er sneakers duurzaamheid, deze sneakers zijn geproduceerd met uitsluitend milieuvriendelijke materialen die zowel comfortabel lopen als lang meegaan. Wil je weten waarom duurzame sneakers het verschil maken? In dit artikel lees je hier meer over.

Minder CO2-uitstoot

Steeds meer merken vinden het belangrijk duurzaam te produceren. Als merk je hier ook een statement mee door toonbaar te maken dat jij denkt aan de mens, het natuur en de dieren, zoals de duurzame sneakers van Omoda. Duurzame sneakers worden ook wel green sneakers genoemd, omdat deze sneakers worden geproduceerd door middel van natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan de verwerking van biologisch katoen. Hierdoor kunnen de sneakers gerecycled worden, wat leidt tot de verminderde noodzaak om nieuwe grondstoffen te winnen om nieuwe sneakers te produceren. Daarnaast wordt bewust gekeken naar de manier waarop de sneakers worden getransporteerd. Door de productie op een lokale plek door te zetten zal er minder CO2-uitstoot door het transport worden ontwikkeld.

De sneakers die we gewend zijn

Nu bekend is wat duurzame sneakers voor het milieu doen, is het goed om te weten wat de ‘normale’ sneakers niet-duurzaam maakt. Om te beginnen, kijken we naar het productieproces. De meeste productie van schoenen worden in Aziatische landen gemaakt, waar het economisch gezien voordeliger is de schoenen te laten maken. In die landen is er vaak sprake van slechte werkomstandigheden en gelden er minder strenge regels met betrekking tot milieuvriendelijke produceren. Dit maakt de productieproces alleen al niet duurzaam. Daarnaast is de kans groot dat er hier producten worden gebruikt die niet gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Hierdoor zullen er vaker nieuwe grondstoffen gewonnen moeten worden om genoeg sneakers te kunnen produceren (massaproductie).

Geef je schoenen een nieuw leven

Wanneer je hebt besloten een duurzaam leven te lijden, is het niet de bedoeling dat je je oude sneakers weg doet en in plaats daarvan duurzame sneakers koopt. Je kunt ook een nieuw leven blazen in je oude paar sneakers. Zo kun je een ander blij maken met je oude sneakers, die niet in staat is nieuwe sneakers te kopen of probeer je oude schoenen een makeover te geven, bijvoorbeeld door een lap stof over je gaatjes heen te naaien.

Kortom, duurzame sneakers maken het verschil door bij te dragen aan een milieuvriendelijke wereld. Hierbij wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en hoeven er geen nieuwe grondstoffen worden gewonnen.