De smartphone is niet meer uit mijn leven weg te denken. Appen, Sim Only onbeperkt bellen, navigeren, tv kijken, podcasts luisteren en mediteren doe ik ermee. Ook ondersteunt mijn smartphone mij bij een gezonde levensstijl. Ik heb een aantal handige gratis apps op mijn telefoon staan die mij helpen.

Naast dat ik geen zin heb om al teveel te betalen voor allerlei apps. Wil ik ook graag de kosten voor mijn telefoon laag houden en heb gebruik daarom een refurbished iPhone met Sim Only bij Simyo. Het leven is namelijk al duur genoeg.

Vandaag deel ik mijn meest gebruikte en handigste apps met je.

1. MyFitnessPal

MyFitnessPal is gebruiksvriendelijke calorieënteller. De app heeft een enorme database van de bekendste voedingsmiddelen en ook nieuwe producten toevoegen, gaat snel en eenvoudig. Je kan de app gebruiken om af te vallen, maar ik vind de app vooral handig om gezond te eten en om te checken wat ik op een dag binnenkrijg. Ik doe niet dagelijks maar wekelijks. Gewoon om te checken of ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg.

2. Meditation moments app

Dit is een Nederlandse meditatie app gemaakt door Michael Pilarczyk. Het is een hele fijne app.

De meditaties zijn in zeven categorieën ingedeeld: start je dag, slaap lekker, relax, korte breaks, inspiratie, visualisatie, minder stress en variëren van 3 tot 45 minuten. Ook is er een sectie met alleen muziek. Alle muziektracks heeft Michael samen met componist Diederick Huizinga en een team van talentvolle muzikanten gecomponeerd. Ze hebben speciale geluiden en frequenties gebruikt die een rustgevend effect hebben.

De meditation moments app kun je gratis downloaden, hiermee heb je wel beperkt toegang. Je kunt ook je kunt ook een premium abonnement afsluiten. Deze kun je de eerste 10 dagen gratis proberen, zonder dat je ergens aan vast zit.

3. Stappenteller

Als je in de gaten wil houden hoeveel je op een dag beweegt, dan zijn er verschillende opties. Ik kies er zelf voor om een Fitbit te dragen. Deze helpt mij om mijn dagelijkse 10.000 stappen te registeren. Ik vind het fijn dat deze app mij daarbij ondersteunt. Ik zie in 1 oogopslag hoeveel stappen ik al gezet heb. Je kunt deze app ook weer makkelijk koppelen met de app MyfitnessPal . Zo heb je alles in 1 overzicht.

Wil je geen geld uitgeven aan accessoires, maar draag je wel constant je iPhone met je mee? Dan gebruik je gewoon een app.

De StepsApp is een fijne en complete app om je stappen mee te tellen. Je stappen worden in duidelijke grafieken geplaatst. Deze grafieken kun je per week, maand of jaar indelen om meer inzicht te geven in jouw bewegingspatroon.

Heb je jouw ingestelde doel gehaald, dan krijg je daar een melding van. De app laat je verschillende doelen vastleggen. Zo worden niet alleen je stappen bijgehouden, maar ook de aantal calorieën die je hebt verbrand, de hoeveelheid kilometers die je hebt afgelegd, hoeveel tijd je beweegt en hoeveel verdiepingen je hebt geklommen. Handig toch?

Zorg goed voor jezelf! Juist nu. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Heb je verder nog vragen over een gezonde levensstijl kun je mij altijd een berichtje sturen. Welke apps helpen jou? 

Gezonde levensstijl

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)