Heb jij al vakantieplannen voor deze zomer? Heb je er weleens aan gedacht om te gaan kamperen? Je zult misschien denken: wat een gedoe. Ik heb helemaal geen tent. Maar je kunt heel gemakkelijk kiezen voor kant en klare tenten zoals deze op de campings in Istrië.Dankzij de comfortabele accommodaties en luxe faciliteiten hebben de campings alles wat je nodig hebt. Dat scheelt weer inpakstress. Kamperen heeft enorm veel voordelen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

Ontsnap aan de drukte

Soms is het heerlijk om even weg te zijn van de ratrace van het dagelijks leven. Kamperen biedt de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven, het verkeer, je werk en de constante stroom van meldingen op je telefoon. In plaats daarvan kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. 

Natuurlijke omgeving

Een van de redenen waarom kamperen voor veel mensen ontspannen werkt is omdat de natuur nooit ver weg is. Een camping ligt bijna altijd in een of in de buurt van natuur. En zeg nou zelf: wat is er beter dan wakker worden in een tent of caravan met het geluid van fluitende vogels, de wind die door bomen waait of het geluid van de golven die het strand op rollen. Als je in een hotel verblijft is dat vaak helemaal niet mogelijk.

Gezondheidsvoordelen

Als je kampeert, ben je vaak veel meer buiten. En dit heeft talloze gezondheidsvoordelen. Van het inademen van frisse lucht tot het krijgen van natuurlijk zonlicht en het verbranden van calorieën tijdens actieve bezigheden. Kamperen is daarom goed voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Ook zijn er vaak tijdens een kampeervakantie minder schermen aanwezig, dit zorgt voor minder afleiding. 

Kamperen maakt gelukkig

Bijna iedereen wordt blij van vakantie vieren, maar uit onderzoek blijkt dat kamperen ook daadwerkelijk gelukkig maakt. Je ervaart minder stress, bent minder vermoeid en voelt je dus gelukkiger. Kamperen is de ideale vorm van vakantie vieren omdat je vaak niets ‘moet’. Ben je ooit eens teruggekomen van een verre reis, waarna je dacht: ‘Ik heb weer vakantie nodig‘. Je bent druk geweest met het bezoeken van allerlei hoogtepunten, het zoeken naar geschikte restaurants en steeds het gevoel hebben dat je iets mist.  Kamperen is daarop een uitzondering . Het opzetten van je tent in het bos of aan een meer kan een ontspannend effect hebben. En heb je geen zin in het opzetten van een tent? Kies dan voor een kant en klare safaritent op camping Park Umag.

Genieten van simpele dingen

Kamperen brengt je terug naar de basis. Je hebt misschien niet alle luxe van thuis, maar juist die eenvoud kan gezelligheid brengen. Het maken van een simpele pasta salade, het spelen van bordspellen, een boek lezen, badmintonnen of gewoon genieten van een kampvuur onder de sterren dragen bij aan een gevoel van tevredenheid. 

De combinatie van natuur, samen zijn en eenvoud zorgt ervoor dat kamperen een heerlijke ontspannen ervaring is en je vaak weer helemaal opgeladen thuis komt.

En wordt je volgende vakantie een kampeervakantie? 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)