Een paar jaar geleden was ik op yoga retraite en daar had ik toch zo heerlijk gegeten. Alles werd vers gemaakt en was voornamelijk vegan. Op een dag hadden wij ook een heerlijke spread met paprika’s en cashewnoten. Deze spread bleef maar in mijn hoofd hangen.

Ik, als dochter van een paprikateler had nog nooit zoiets gemaakt nou daar moest verandering in komen. Ik ging aan de slag met paprika’s en cashewnoten en dit is het resultaat. Ik rooster in de recept de paprika’s zelfs maar je als je wat minder tijd hebt, natuurlijk ook een pot geroosterde paprika’s kunnen gebruiken.

Wil je vaker plantaardig koken? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: Paprikaspread met cashewnoten

Wat heb je nodig voor 1 potje paprika spread?

een koekenpan, een oven en een keukenmachine

  • 2 grote rode paprika’s
  • 80 gram cashewnoten (ongebrand en ongezout)
  • teentje knoflook
  • eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • sap van een halve citroen
  • eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze spread? 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in repen. Leg de repen paprika op een bakplaat. Zorg dat de glimmende kant naar boven ligt. Doe de paprika’s voor 40-45 minuten in de oven. Ze mogen een beetje zwart worden.
  2. Laat de paprika’s afkoelen. Rooster ondertussen heel kort de cashewnoten in een droge koekenpan.
  3. Je kunt nu het velletje van de paprika’s los pulken. Doe de ontvelde paprika’s samen met de cashewnoten, het sap van de citroen, olijfolie en de knoflook in de keukenmachine. Zet de keukenmachine net zolang aan tot de massa bijna glad is. Doe de peterselie erbij en draai nog heel even kort door. Proef nu de paprikaspread en breng op smaak met peper en zout. Lekker op een cracker, brood of een toastje

Smakelijk!

paprika spread - borrelhapje - puur suzanne - vega en vegan broodbeleg

paprika spread - www.puursuzanne.nl - - borrelhapje - vega en vegan broodbeleg

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)