Heb jij een nieuwe badkamer op het oog? Of ga je jouw badkamer eens een flinke make-over geven? Wat een geweldig idee! En dan weet je natuurlijk dat de landelijke stijl voor badkamers weer helemaal in is. En logisch ook landelijke badkamers stralen rust, warmte en charme uit: dat is gewoon tijdloos. Bij een landelijke badkamer combineer je natuurlijke materialen, zachte kleuren en rustieke elementen. En zo maak je van jouw badkamer een oase van rust en de perfecte setting voor jouw self-care moment. Sta jij al te popelen om je badkamer om te toveren naar een landelijke badkamer? Lees dan maar snel verder.

De mooiste natuurlijke materialen

De natuurlijke materialen zijn hét element van de landelijke badkamer. Hout, steen en natuursteen horen in een landelijke badkamer. Maar hier heb je ook nog ontzettend veel keuze. Ga je voor licht of donker hout? Wat voor een natuursteen ga je kiezen en hoe ga je het allemaal combineren? Tip: doe online wat inspiratie op en kijk wat de mogelijkheden zijn en dan kun je zelf kiezen wat je wel en niet in de badkamer wil hebben. Altijd handig om even een moodboard te maken bijvoorbeeld via Pinterest, zodat je een visueel beeld hebt van hoe jouw droombadkamer eruit ziet.

Zachte, neutrale en natuurlijke kleuren

Voor een badkamer zijn lichte en zachte kleuren heel erg mooi als je voor een landelijk thema gaat. Dit geeft dan altijd een schone en rustgevende look en feel aan de badkamer. Dat is natuurlijk precies wat je wil, maar je kunt het ook over een andere boeg gooien. Donkere kleuren zijn namelijk ook heel erg mooi bij al die natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Ook hier: maak een moodboard en doe je research. Dan zie je vanzelf wat jij het mooiste vindt!

Rustieke details om het af te maken

Om je badkamer echt een authentieke landelijke look te geven zijn de kleine details heel erg belangrijk. Denk aan vintage spiegels en kranen en een badkuip met klauwpoten. Dat zijn de eerste dingen die in je opkomen als je denkt aan landelijk, maar we zien tegenwoordig ook veel prachtige landelijke badkamers met moderne trekjes. Waarom ook niet? Het gaat erom wat jij mooi vindt. Dus zorg dat je zelf over alle details hebt nagedacht en schakel dan een professional in om jouw visie tot leven te brengen.

Wees creatief met de opbergruimte

In een landelijke badkamer is je opbergruimte niet alleen functioneel, maar ook nog een stijlvol. Kies voor open houten planken om je mooiste handdoeken en verzorgingsmiddelen op te bergen en gelijk ook te showen. Zo heb je twee vliegen in één klap: een netjes verzorgde badkamer en ook nog eens mooie decoratie. Wat voor landelijke badkamers ook vaak gedaan wordt, is het gebruiken van vintage kasten als wastafelmeubel. Dit zorgt voor een super gave en unieke look. Als je hier dan een mooie ladenkast voor kiest, heb je ook gelijk wat extra opbergruimte erbij.

Breng wat natuur in de badkamer

Vergeet zeker niet om wat lekkere plantjes in de badkamer te zetten. Dit is echt de perfecte toevoeging aan je badkamer. Eucalyptus is bijvoorbeeld heel populair voor badkamers. Hang een paar takken eucalyptus in je douche en dan kun je echt ontspannen in een landelijke badkamer. Ook aloë vera planten, hangplanten en vetplanten doen het goed in een vochtige omgeving en zijn dus perfect voor de badkamer.

Jouw landelijke droombadkamer

Een landelijke badkamer is dus perfect voor mensen die houden van rust en ontspanning, maar ook van duurzaamheid en natuur. Een landelijke badkamer is dé setting om te ontspannen en geeft jou beslist alle rust die je nodig hebt. Daarbij kun je ook nog zelf lekker mixen en matchen en je eigen stijl erop los laten. Hoe leuk is dat?