Vandaag een gastblogger zonder blog. Haha ja dat kan ook. Ik leerde Jolien kennen via instagram.  Op instagram plaats Jolien inspirerende foto’s over gezond eten met daaronder vaak het recept.  Neem hier een kijkje op haar account.

Ik ben Jolien Klamer, 23 jaar en kort door de bocht kan ik zeggen dat ik voeding het allerleukst vind wat er is. Niet meer dan logisch dus dat ik (sport)diëtist ben en me verdiep in alles wat ermee te maken heeft, van boeken lezen tot blogs volgen (waaronder natuurlijk puursuzanne) en van receptjes uitproberen tot ze opeten ;)
Een van mijn favoriete ontbijtjes is boekweitpap (maar eigenlijk hou ik van elk ontbijt dat ik maak, ontbijt staat met stip op één wat betreft favoriete maaltijd van de dag). Dit ben ik tegengekomen na een kleine zoektocht voor een alternatief voor havermout, puur omdat variatie erg belangrijk is. De meeste receptjes ontstaan na een blik in de koelkast en fruitschaal en soms heb je gewoon een supercombi te pakken; deze dus!

Recept: Boekweitpap met mango

Wat heb je nodig?

  • 250 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl macapoeder
  • 40 gr boekweitvlokken
  • 1/3 mango, in blokjes
  • 1/2 el gojibessen
  • 1 tl hennepzaad
  • 1 tl lijnzaad
  • 6 blaadjes munt

Hoe maak je deze zomerse pap?

  1. Breng het water aan de kook en voeg het sap van de citroen en de macapoeder toe (gooi niet de hele theelepel maca er in een keer in maar probeer dit verdeeld te doen, anders krijg je klontjes en dat wil je niet; ik spreek uit ervaring…).
  2. Als het water kookt voeg je de boekweitvlokken toe en roer je tot het voor jou de gewenste dikte heeft. Persoonlijk vind ik wat dunner het lekkerst. Doe de pap in een kommetje en garneer met de mango, gojibessen, hennepzaad, lijnzaad en munt. Ben je niet zo van de superfoods dan kun je eventueel de maca, gojibessen en hennepzaden weglaten.

Tip: doe wat macapoeder in een leeg kaneelpotje! Zo is het gemakkelijk te gebruiken door de pap omdat het mooi verdeeld.

Boekweitpap met mango
Ben je benieuwd naar andere receptjes die ik deel? Neem dan eens een kijkje op mijn instagramaccount (@jolienklamer).