De temperaturen zijn aan het stijgen, dus iedereen krijgt weer meer zin om activiteiten te gaan ondernemen met vrienden of vriendinnen. Een festival of lekker aan een meertje relaxen op een zonnige dag, zal bij veel mensen hoog op het lijstje staan. Toch zijn er ook genoeg andere activiteiten waar je je mee kan vermaken. Waar veel mensen niet meteen aan zullen denken, maar wat wel leuk is om te doen met vrienden of vriendinnen, is een cocktail workshop. In zo’n workshop leer je hoe je de lekkerste cocktails kunt maken en dat is naast het bier en wijn wat mensen normaal vaker drinken, een leuke afwisseling.

Zorg ervoor dat er een leuke loungeset in je tuin staat, zodat je na het shaken van je cocktails lekker kunt relaxen op deze plek. Voor het organiseren van een cocktail workshop zijn er een aantal tips die je wel kunt gebruiken. Benieuwd wat deze zijn? Lees dan snel verder.

Verse ingrediënten

Voor het organiseren van een cocktail workshop is de voorbereiding het halve werk. Naast dat je basisdranken zoals(alcoholvrije) vodka, rum, gin en tequila in moet slaan, is het ook belangrijk dat je extra smaak kunt toevoegen aan de cocktail met fruit en kruiden. Met limoenen, citroenen en munt zit je altijd goed en kun je veel verschillende cocktails maken.

Glazen

Zodra de cocktails bereid zijn is het belangrijk dat ze ergens ingegoten kunnen worden. Doe dit niet in een simpel glas maar schaf speciale cocktailglazen aan. Er zijn namelijk genoeg glazen die speciaal gemaakt zijn om cocktails uit te drinken. Denk bijvoorbeeld aan Martini glazen, long glazen of tumbler glazen. Baseer de keuze van de glazen op welke type cocktails je drinkt. Geen zin om veel geld te besteden aan nieuwe glazen? Kijk dan eens bij de kringloop. Je vindt daar vaak de mooiste glazen.

Genoeg shakers

Cocktails maken is over het algemeen een bezigheid die wel de nodige tijd kost. Om ervoor te zorgen dat iedereen enigszins tegelijk een drankje geserveerd krijgt, is het verstandig om meerdere cocktailshakers aan te schaffen. Op die manier zorg je je ervoor dat je niet op elkaar staat te wachten en voorkom je dat iemand zijn coctail al op heeft terwijl de ander nog moet beginnen.

Ijs

In een cocktail mag ijs natuurlijk niet ontbreken. Het lekkerste erin in crushed ijs dus zorg dat je genoeg ijs inslaat bij bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt. Je zou als alternatief ook nog zelf water kunnen invriezen. En het fijn kunnen maken met een deegroller.

Lekkernijen

Als de cocktails zijn geserveerd, is het natuurlijk belangrijk dat er wat lekkers op tafels staat. Genieten van een cocktail doen mensen toch vaak onder het genot van een paar lekkere hapjes. Fingerfood is the way to go waarbij vegan kaasstengels en bitterballen niet zullen misstaan. Of serveer een heerlijke borrelplank met allerlei dipjes.

Het organiseren van een cocktail workshop met vrienden is een leuke activiteit om je middag of avond mee te vullen. Met wat research op internet kom je al snel tot genoeg inspiratie voor het maken van een aantal lekkere cocktails en kun je aan de slag.

Wat voor leuke plannen heb jij deze zomer?
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)