Het is zaterdagmiddag en het weer is niet echt fantastisch. Het is bewolkt en het ziet er eigenlijk uit alsof het gaat regenen. Ik heb afgesproken met een vriendin op het strand van Hoek van Holland om gezellig ergens een koffietje of een drankje te drinken. Maar ach dat het weer niet fantastisch is maakt niet uit, binnen in een strandtent is het ook prima.

We parkeren op de parkeerplaats van de fijne hotspot PLSTK, en lopen via de duinen, langs de bootjes naar de nieuwe hotspot Pele surfshack. Binnen is het gezellig ingericht. Buiten zijn er verschillende terrassen om de strandtent heen. Op het moment dat we het terras, dat is ingericht met  stroparasols, hier en daar wat tafels met retro stoeltjes en heerlijke comfortabele banken, op lopen begint de zon te schijnen. Bofferts dat we zijn.
Je raadt vast al waar ik ga zitten, jawel heerlijk buiten op de comfortabele bank in de zon en uit de wind. De sfeer is ontspannen en ik heb direct een vakantiegevoel.

100% plantpower

Pele surfshack is de eerste strandtent in Hoek van Holland die alleen vegan food op de kaart heeft staan. Ik vind dat zo fijn, omdat ik slecht tegen lactose kan en geen vlees eet. Als ik de borrelkaart zie, kan ik echt niet kiezen. Ik altijd met mijn keuzestress. Ik kies allereerst een heerlijke smoothie, zodat ik wat extra vitamines binnen krijg. Uiteindelijk kiezen Joyce en ik voor de vegan nachos en vegan bitterballen. Echt als iemand nu nog zegt ik kan niet zonder vlees, dan stuur ik ze direct naar Pele, want die bitterballen zijn hemels.  Overigens de nacho’s ook.

Naast de uitgebreide borrelkaart, kun je hier tot 17:00, ja je leest het goed, ontbijten. Ontbijtjes zijn sowieso mijn favoriet en zeker als je het de hele dag kunt bestellen. Daarnaast kun je hier dineren en staan er op de kaart heerlijke drankjes en smoothies.  De sfeer is heerlijk ontspannen, maar wat ik bij veel strandtenten vind is dat het personeel dan ook in de slomotion stand staat. Dat is bij Pele surfshack niet het geval. Ze komen netjes zeggen, dat de bestelling iets vertraagd is en vragen op het juiste moment of alles nog naar wens is.

Kortom een echte aanrader!

Adres:
Rechtestraat 24
3151 HN
Hoek van Holland

 

Pele - vegan gebak - Puur suzanne

vegan food - pele - vegan strandtent

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)