Hoe zet je de woorden op papier van iets wat zo fijn was en wat lastig in woorden samen te vatten is? Ik voel mij namelijk nog helemaal zen van een weekendje zwieren, maar ik ga mij best doen om jullie mee te nemen. Vorige week vrijdag vertrokken Yvonne en ik naar de Vinkeveense plassen. Nee, niet om daar met een bootje te varen maar om een weekendje te ontspannen. Wij waren namelijk uitgenodigd door Vrijhaven Zwier om te komen logeren op de glamping. Op 15 minuten rijden buiten Amsterdam vind je Zwier, de vrijhaven van de stad.

Een fijne plek waar je kunt doen wat jij wilt. Dichtbij de stad, dichtbij de natuur. Kom in actie of tot rust. Laat je leiden door wat goed voelt. Hier krijg je energie door te doen, of juist lekker te laten. We nodigen je uit. Ontdek zelf wat positieve energie met je doet. En Zwier jezelf weer helemaal op

Als ik de A2 af rijd heb ik het gevoel dat ik een fietspad op ga met mijn auto, maar mijn navigatie geeft aan dat ik toch goed ga. Waar ben ik nu toch beland? Binnen zeven minuten vanaf de snelweg ben ik bij de Vrijhaven. Het bord: Ik heb geen tijd om te haasten lacht mij toe. Ik parkeer mijn auto en pak mijn spullen. De zon staat hoog aan de hemel en als ik het pad op loop met aan beide weerskanten mooie grote tenten, zie ik Yvonne al met haar benen in het water zitten.

De vooraf bestelde borrelplank staat voor ons klaar en Yvonne ontkurkt de champagne die ik heb meegenomen. Ondertussen trek ik mijn bikini aan en het lummelen kan beginnen.  Het vakantiegevoel stroomt door mijn lijf. Wij proosten op een mooi weekend waarin we vooral veel gaan niksen.

vrijhaven zwier - glamping Amsterdam - op vakantie in Nederland -  puur suzanne

vrijhaven zwier - glamping Vinkeveen - op vakantie in Nederland -  puur suzanne

De borrelplank is een echte aanrader en bestaat uit wat gezonde snacks, dipjes en een zoutje. Wij hebben er van genoten. Na een aantal appjes en een instastorie van de camping en van de lekkere borrelplank verstoppen wij onze telefoons in onze tent. Het plan is om het weekend te minderen met onze telefoons en in deze omgeving moet dat vast lukken.

De dagen erna heb ik niet veel andere dingen gedaan. Ik wilde vooral niksen. Ik heb op bed gelegen, een yin yoga les gevolgd, deze les werd gegeven op zaterdagochtend om  8.30 uur in een prachtige lichte zaal. Heerlijk om zo de dag te beginnen. Ik heb gewandeld rond de camping, fijne gesprekken gevoerd op het binnenplaatsje samen met andere camping bezoekers. Geluisterd naar de regen die ‘s nachts op de tent viel.
vrijhaven zwier - glamping Vinkeveen - op vakantie in Nederland -  puur suzanne

vrijhaven zwier - Glamping Vinkeveen - luxe kamperen - staycation - Yoga www.puursuzanne.nl

vrijhaven zwier - Glamping Vinkeveen - luxe kamperen - staycation - Yoga www.puursuzanne.nl

Vrijhaven Zwier - Glamping Vinkeveen - ontbijt - yoga www.puursuzanne.nl

Vrijhaven Zwier - Glamping Vinkeveen - ontbijt - yoga www.puursuzanne.nl

Uiteraard heb ik er ook heerlijk ontbeten. Dit is inclusief en bestaat uit vers gemaakt bananenbrood, een smoothie met granola, een sapje en vers afgebakken croissants. Koffie en thee. Wat een feestje was het om hiervan te mogen smullen op beide ochtenden.

Glamping
Wij sliepen in een comfortabel ingerichte bell-tent gelegen aan het water. De inrichting van de tenten was echt perfect. Wij hadden een boxspring en warme dekens om onder te slapen. De tent is erg ruim en heeft zelf een klein koelkastje. Het voelde als een hotelkamer waar alleen de douche ontbrak, maar in het badhuis waren heerlijke schone en warme stortdouches.
Daarnaast bieden zij de optie om eten bij ze te bestellen, zodat je niet hoeft te koken. Hooguit even je eten hoeft op te warmen in de daarvoor ingerichte keuken die in het midden van de camping is. De keuken die ook de ontmoetingsplaats is voor alle bezoekers van de camping. Een plek om samen te komen met een sfeer die erg relaxed is onder elkaar.

Na dit weekend voelde Yvonne en ik ons weer helemaal ontspannen en zen. Jezelf even op stil zetten zorgt ervoor dat alles weer helder wordt. En dat na 2 dagen weg in eigen land. Het is echt niet nodig om drie weken naar de andere kant van de wereld te gaan om even te ontsnappen aan de alledaagse sleur. Dat kan ook gewoon in eigen land.

Nu nog leuker!
Inmiddels is de glamping nog leuker geworden. Langs het water staan schommels om even heerlijk heen en weer te zwieren. En naast de kas waar jezelf in kunt koken is er ook een heerlijke huiskamer bijgebouwd. Dit is een restaurant met huiskamer sfeer. Hier wordt in de ochtend het ontbijt geserveerd. Je kunt er heerlijk een boekje lezen in de comfortabele fauteuils of je ploft neer op het heerlijke terras aan het water. Ze hebben er een goede keuken met alleen maar vega en vegan gerechten op de kaart. Wil je liever bij je tent eten, dan neem je bestelde gerecht toch gewoon mee.

Vrijhaven Zwier - Glamping Vinkeveen - ontbijt - yoga www.puursuzanne.nl
Vrijhaven Zwier - Glamping Vinkeveen - ontbijt - yoga www.puursuzanne.nl

Vrijhaven Zwier - Glamping Vinkeveen - ontbijt - yoga www.puursuzanne.nl

 

Meer zien? Bekijk het sfeerfilmpje dat Yvonne en ik tijdens dit weekend maakte:

Niks moet, niksen mag!

Inbegrepen bij weekend zit het het heerlijke ontbijt, een yogales en het gebruik van kano’s en SUP’s. Wil je meer weten bekijk dan de website: https://zwier.nl.

I.v.m. de corona maatregelen kun je nu alleen een all in arrangement boeken.
*De prachtige foto’s zijn gemaakt door: YvonNetwork 

* Yvonne en ik waren op uitnodiging van Vrijhaven Zwier. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)