Een ontzettend fijne en gemakkelijke manier om minder plastic  in jouw badkamer te gebruiken, is flessen shampoo vervangen door shampoo bars.

Al een aantal jaar gebruik ik blokken zeep en shampoo in mijn badkamer. Dit zorgt ervoor dat je geen plastic verpakkingsmateriaal nodig hebt. Wil je ook overstappen op shampoo bars? Probeer deze van HappySoaps eens! De Shampoo bar Tea-riffic is mijn favoriet. Deze ruikt heerlijk en mijn haar wordt er goed schoon van zonder slap te worden. Het kan aan het begin wat wennen zijn in gebruik. Maar ik wil niet meer anders en zal je vandaag vertellen waarom. 

De voordelen van shamppoo bars
  • Allereerst je bespaart er water en verpakkingen mee. Er is namelijk minder water nodig voor de productie van een Shampoo bar.
  • De bars zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten.
  • Ook op reis werkt het enorm fijn, want het scheelt behoorlijk wat plek in je koffer of reistas.
  • Het is ook nog beter voor je portemonnee. Je doet er namelijk veel langer mee. Een shampoo bar van HappySoaps staat gelijk aan de inhoud van 3 tot 4 plastic flessen shampoo.
  • Je hebt geen conditioner meer nodig. Vaak gebruiken mensen agressievere shampoos om hun haar te wassen. Hierdoor komt het haar voeding tekort en gebruiken ze daarom een conditioner. Shampoo bars zijn gemaakt met voedende oliën. Je haar wordt tijdens het wassen dus gelijk gevoed.

En de pluspunten van HappySoaps vind ik dat het in Nederland wordt gemaakt, dierproefvrij is en geen palmolie bevat. Ook een enorm pluspunt is dat de verpakkingen die zij gebruiken, 100% recyclebaar zijn. De kartonnen verpakking kan bij het oud papier. En daarnaast zijn ze trotse partner van de Plastic Soup Foundation. Snap je dat ik enthousiast ben?

Shampoobars - duurzaam - natuurlijke shampoo - www.puursuzanne.nl

Hoe gebruik je een shampoo bar?

De fijnste manier vind ik om eerst mijn haren nat te maken. En daarna met de shampoo bar over mijn hoofdhuid te masseren. Ik leg daarna de shampoo weg en verdeel de shampoo daarna over mijn haren.

Ik spoel daarna mijn haar heel goed uit. Je kunt daarna nog even naspoelen met appelazijn. Dit is een hele fijne natuurlijk conditioner. Dit is niet perse noodzakelijk. De shampoo bars zijn namelijk ook voedend voor je haar omdat er voedende olie aan toegevoegd is.

Shampoobars - duurzaam - natuurlijke shampoo - www.puursuzanne.nl

Gebruik jij al shampoobars in jouw badkamer? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Happy Soaps. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)