De kerstdagen komen er aan. Misschien kan je nog wel wat inspiratie gebruiken voor mooie duurzame kerstcadeaus voor je familie, vrienden of personeel. Natuurlijk draait duurzaamheid om minder consumeren. Kies daarom voor een echt mooi en kwalitatief cadeau waar mensen echt wat aan hebben. Het zou toch zonde zijn als je iets weggeeft en iemand er niet blij van wordt. Vandaag deel ik met jou een aantal duurzame kerst cadeautjes waar je zeker mee gaat scoren deze feestdagen.

Biologisch kerstpakket 

Een traditioneel kerstpakket met etenswaren en eventueel een lekkere wijn is altijd goed toch? Ik ken niemand die daar niet blij van wordt. Kies dit jaar voor een biologisch kerstpakket. Een pakket dat je zelf kunt samenstellen met prachtige duurzame geschenken en heerlijke biologische etenswaren. Haal je werkgever over om dit jaar te kiezen voor een biologisch kerstpakket. Spreek met jouw collega’s af om producten uit de kerstpakketten waar je niet zo blij van wordt om deze met elkaar te ruilen. Zo wordt er echt niets verspild.

Geef een belevenis

Ook heel leuk is om een om een belevenis cadeau te geven, zoals een bon voor een workshop, restaurant, film – of theaterbezoek. Superleuk ook om samen te doen. Zo maak je samen mooie herinneringen. Je kunt een bon geven voor iemand zijn of haar favoriete restaurant. Maar er zijn ook speciale bonnen te koop waarbij de ontvanger zelf nog kiezen wat hij of zij gaat doen.

Koop tweedehands 

Kijk of je eventueel een kerstcadeau tweedehands kunt scoren. Denk aan een mooi spel, servies of iets anders wat jouw geliefde graag wil hebben. Kijk eens rond in de kringloop bij jou in de buurt voor een mooi tweedehands cadeau. Naast dat het ontzettend duurzaam is, is het vaak ook nog heel voordelig. Ook kun je ontzettend leuke cadeaus scoren online. Zoals bijvoorbeeld in een facebookgroep uit jouw regio.

Zelfgemaakte granola

Ga je tijdens de kerstdagen bij iemand op bezoek? En nog op zoek naar een klein cadeautje voor de gastvrouw. Bak dan deze granola, doe het in een mooie glazen pot, doe er een strik omheen of een andere leuke kerstversiering. Succes gegarandeerd. Je kunt natuurlijk ook voor een andere zelfgemaakte lekkernij gaan.

Granola met cranberry's - www.puursuzanne.nl

Wat ga jij geven deze kerstdagen? En wat staat er bij jou op het verlanglijstje?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)