Je herkent het vast wel, van die avonden of nachten waarin je eigenlijk heel erg moe bent, maar waar je maar niet in slaap komt. Je kijkt op je klok en schiet in de paniek: HELP! Het is al 02.30 uur en ik heb nog steeds niet geslapen! Om 07.00 uur gaat de wekker dus ik moet nu echt wel in slaap gaan vallen…Herkenbaar? Dan heb ik 3 tips voor je die je kunt proberen om wel in slaap te vallen.

Schrijf op

Spoken er nog gedachten door je hoofd over morgen? Wat je allemaal moet doen? Schrijf ze dan op! Maak de avond ervoor een planning en schrijf op wat je allemaal wilt doen die dag. Dan is het uit je systeem en kun je rustig gaan slapen.

Mediteren

Ga mediteren! Even 10 minuutjes de tijd voor jezelf om tot rust te komen. Heb je het nog nooit gedaan? Probeer het dan eens. Vaak hebben mensen een zweverig beeld bij meditatie, maar geloof mij, dat is nergens voor nodig! Mediteren is niks meer dan tot rust komen, even een momentje voor jezelf, waarbij je door het dagelijks te doen, steeds vaker niet mee gaat stappen in die gedachtentrein en echt even bijkomt. Tijdens het mediteren wordt het stofje melatonine aangemaakt, wat er weer voor zorgt dat je moeier wordt en daarom ook lekkerder in slaap valt. Win-win toch? Het internet staat vol met geleide meditaties, dus ik zou zeggen probeer er eens een of doe eens mee met een gratis proefles mediteren (welke je bij Toutes La Vie online kunt volgen).

Leg je telefoon weg 

De laatste tip voor nu is, probeer minimaal 15 minuten voordat je gaat slapen niet meer bezig te zijn met elektronische apparaten die veel licht geven zoals je telefoon en televisie. Het licht van het apparaat zorgt ervoor dat de melatonine die je zo graag wilt dat je lichaam aanmaakt, juist niet aangemaakt wordt. Je houdt dus eigenlijk jezelf een beetje wakker. Wat kun je dan wel doen in dat kwartiertje? Ga lekker douchen, een boek lezen of ruim nog wat op in huis (wat je misschien ook weer een rustiger gevoel geeft).

Ik kan je nog wel meer tips geven, maar voor nu denk ik dat je wel even voort kunt. Oh ja, wist je dat je 3 dagen voor, tijdens en 3 dagen na Volle Maan ook wat moeilijker in slaap kan vallen?. De moeite waard om eens op te letten.

Slaap lekker!

Volg Raphaëlle via Instagram | Facebook en haar website voor meer inspiratie en tips over meditatie!

Laatste berichten van Raphaëlle (alles zien)