Ik doe mee met de Testa omega-3 challenge. Misschien heb je dat al eerder gelezen op mijn instagrampagina. De meerderheid van de Nederlanders heeft een omega-3 tekort en ik dus misschien ook wel. Ik merk dat ik de laatste tijd wat vaker moe ben en wat last had van een mistig hoofd en zeker eind van de dag.

Omega-3 tekort?

Het zou dus heel goed kunnen dat ook ik een omega-3 tekort heb. Ik weet dat omega 3-vetzuren ontzettend belangrijk is, maar om eerlijk te zijn… ik slik zelf niet altijd trouw mijn supplementen en ik denk niet dat ik voldoende omega-3 via mijn voeding (walnoten, chiazaad en lijnzaad) binnen krijg.

Ik heb daarom een Omega-3 index test gedaan. Dit gaat heel gemakkelijk en snel met een vingerprik bij jezelf. Je stuurt de test op en na een paar weken heb je de uitslag in je mailbox.

Helaas bleek wat ik al vermoedde waar te zijn. Ik heb een omega-3 tekort. Dus tijd om dat de komende tijd aan te pakken. Ik ga vier capsules algenolie van Testa per dag slikken om mijn omega -3 weer op peil te brengen en zal jou hier ook van op de hoogte houden. Ik deel op mijn Instagram pagina regelmatig een update en zal er hier op mijn blog later ook op terug komen.

Één algenolie capsule van Testa bevat tenminste 250 mg DHA en 125 mg EPA en staat gelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid volgens de World Health Organization.

Ben je zelf ook benieuwd naar jouw omega-3 index? Schaf de test met korting aan.

Omega 3

Wat zijn omega 3-vetzuren?

Omega 3-vetzuren zijn een familie van meervoudig onverzadigde vetten die voorkomen in planten en vis. Het lichaam kan dit niet zelf aan kan maken. Dit betekent dat je het moet halen uit voeding. Veel mensen eten vis voor de gezondheidsvoordelen van de omega-3 vetzuren. Die vissen halen dit uit de algen. Het is veel duurzamer en efficiënter om zelf algen tot je te nemen. Dit scheelt enorm veel dierenleed en dit houdt de oceanen gezonder. De visserijen richten namelijk enorme schade aan in onze oceanen.

Helaas bevat vis tegenwoordig ook PCB’s, kwik, dioxinen en andere gifstoffen. Algen is daarom ook nog eens een “schonere” keuze.

Waarom is het zo belangrijk? 

Het nemen van algenolie is goed voor je hart, ogen en hersenen. Ook kan het een goede ondersteuning zijn bij ontstekingen.  Algenolie is een plantaardige bron van EPA en DHA, twee omega 3-vetten die essentieel zijn voor je gezondheid. Het biedt dezelfde voordelen als visolie, maar is een betere keuze als je geen vis eet, een plantaardig dieet volgt of de smaak van visolie niet kan verdragen.

Update na twee maanden algenolie slikken

Na twee maanden is het tijd voor een update. Ik heb twee maanden lang elke dag vier capsules algenolie van Testa geslikt. Ik heb daarna opnieuw een Omega-3 index test gedaan. Mijn waarde is enorm gestegen. In twee maanden tijd is mijn waarde namelijk met 3,2 punten gestegen en dat is echt heel fijn! Ik merk ook echt verschil in mijn lijf.

Ik ben minder moe aan het eind van de dag en heb het idee dat mijn focus beter is geworden. Dat gevoel had ik al voordat de testuitslag binnen was maar dat het nu bevestigt is, is extra fijn.

Ik ben er nog niet helemaal want het zou optimaler zijn dat mijn % tussen de 8 en de 12 is en dat is het nog net niet. Ik zal daarom zeker nog één maand vier capsules per dag blijven slikken.

Ben je zelf ook benieuwd naar jouw omega 3 waarde en deze zo snel mogelijk verhogen? Schaf de test met korting aan.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Testa. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)