Ben jij ook een echte wandelfanaat en gaat je hart sneller kloppen van alleen de gedachte al van een lange hike door bergen en bossen. Dan is België een perfecte bestemming voor je wandelvakantie. Lekker dichtbij huis, maar toch een totaal andere natuur. Boek een vakantiehuis in België of een vakantiehuis in de Ardennen, trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Er zijn tal van mooie routes waar je uit kan kiezen.

Trail de Hoge Kempen

Vlak bij de Nederlandse grens vindt je een prachtig Nationaal park de Hoge Kempen in Vlaanderen. De Nationaal Park Trail gaat dwars door het Nationaal Park. Het grootste gedeelte van de route loopt over onverharde paden. De route brengt je langs heuvels, vennen, bossen en meren.

Beleef de Ardennen

In de Ardennen kenmerkt zich door prachtige wandelgebieden en dorpen. Ook vind je hier veel mooie rivieren en grotten. Dit kun je allemaal komen bekijken tijdens de prachtige hikes door het gebied.

Loop bijvoorbeeld de laddertjeswandeling. Begin in Rochehaut en daal af naar de rivier Semois. Lang stond deze route bekend als een gevaarlijke route. Door wat aanpassingen is het gelukkig een stuk veiliger geworden en kunnen we met een gerust gevoel genieten van de mooie omgeving. Tijdens de route volg je de bordjes van route 43. Het unieke aan deze route is dat je tijdens de wandeling laddertjes tegenkomt, waarmee je omhoog klimt naar het eindpunt waar je een fantastisch uitzicht hebt. Een cadeautje voor de zojuist afgelegde route.

Een andere mooie hike brengt je langs de enige bergrivier van België, de Ninglinspo. Dit is ook de naam van de wandeling. Tijdens de route geniet je van watervalletjes, avontuurlijke paden en prachtige natuur. Met een afstand van deze korte route is slechts 6 kilometer. Je kunt dus echt de tijd nemen om alles even goed in je op te nemen. Ook kunnen kinderen dus mee! Zij zullen zich uitstekend vermaken.

Bij onze zuiderburen is het prima vertoeven. Het is lekker dichtbij. Je bent dus zo op bestemming. Ideaal voor een weekendje weg of een korte vakantie, al is er genoeg te zien en te doen om je er weken te vermaken. Ook ben je in België even in een totaal andere wereld tussen de heuvels en bergen. Het vakantiegevoel komt je werkelijk tegemoet hoe zuidelijker je komt. Een heerlijke plek om je te kunnen opladen zodat je thuis weer met frisse moed aan de slag kunt.

Waar ga jij graag wandelen?