Ik heb soms het gevoel dat mensen steeds verder weg op vakantie gaan. Maar waarom? Nederland is toch ook prachtig? Dit jaar ben ik op ontdekkingstocht in mijn eigen provincie: Brabant. Ik ontdek de mooiste pareltjes en het laat mij inzien dat je echt niet ver weg hoeft, om er echt even tussenuit te zijn.

Twee weken geleden ging ik samen met Yvonne een dagje naar Vestiging Heusden. Dit is een prachtig gerestaureerd vestingstadje met maar liefst 134 monumentale panden. Super leuk om doorheen te wandelen, lekker te eten, en de leuke winkeltjes en speciaalzaken te bezoeken. Daarnaast is het ontzettend fotogeniek, je begrijpt dus al dat ik Yvonne vaak kwijt was. Zelf kon ik het daarom  niet laten om ook op de foto te gaan met mijn nieuwe outfit, in één van de mooie straatjes van Heusden.

Lunchen bij VaNDijk

Wij begonnen deze dag met een heerlijke lunch bij VanDijK. Yvonne en ik genoten van een verrassingslunch van twee gangen. We aten er twee heerlijke vegetarisch gerechten en voor Yvonne zelfs veganistische gerechten op het fijne terras. Naast dat je hier heerlijk kunt lunchen en dineren, kun je hier ook terecht voor een wijnproeverij of kookclinics.

Stadswandeling Heusden Proeven

Dit jaar draag Noord-Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ en daarnaast viert Heusden 700 jaar stadsrechten. Daarom wordt er dit jaar de themawandeling: ‘Heusden proeven’ georganiseerd. Yvonne en ik werden meegenomen terug in de tijd. Terwijl we bij de lokale ondernemers verschillende kleine hapjes en een drankje proefde, vertelde de gids over de historie van de stad.  Wij kregen antwoorden op de vragen: Wat was de rol van stadsboeren en molenaars? Waarom dronken zelfs jonge kinderen al bier? Waarom was hop zo belangrijk? En wat is de lekkernij van Heusden?
Je proeft tijdens de wandeling Heusden dus letterlijk. Echt een super leuke en verassende manier om de stad te ontdekken.

De wandeling start iedere tweede en vierde zaterdag van de maand tot en met oktober om 14:30 uur bij het bezoekerscentrum van Heusen.

Slapen in Heusden

Ikzelf was voor een dag in Heusden, maar je kunt ook overnachten in Heusden. Er zijn verschillende B&B’s te boeken. Wat dacht je van: Bed & Brood & Zo? Deze is gevestigd in het hartje van Heusden in een pad uit 1619. Naast is een dagje Heusden ook goed te combineren met de fijne stad Den Bosch, wat slechts  20 minuten rijden bij elkaar vandaan ligt.

Ken jij dit mooie stadje al?

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door: YvonNetwork.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Visit Brabant. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)