Vijf jaar geleden verhuisde ik van het Westland naar Brabant. Mijn favoriete steden waren altijd Den Haag en Rotterdam. Maar sinds ik in Brabant woon heb ik ook Den Bosch in mijn hart gesloten. Het is voor mij maar 11 minuten met de trein en dan sta ik in het centrum van Den bosch. Ik ben er regelmatig even te vinden. Maar wat zijn nu echt mijn favoriete plekken in deze fijne stad? Ik deel vandaag mijn tips en hotspots voor Den Bosch.

Coffeelab
Coffeelab - www.puursuzanne.nl

Recht tegenover het Centraal Station van Den Bosch vind je CoffeeLab. Dit mooie hoekpand bij de beroemde Gouden Draak fontijn is echt niet te missen. Je wordt eigenijk direct naar binnen getrokken. Start je dagje Den Bosch bij Coffeelab met goede koffie en een lekker stukje (vegan) taart. Maar ook erg leuk voor de lunch en om te borrelen.

Adres: Stationsweg 35, 5211 TV

DRAB

Drab Den Bosch - www.puursuzanne.nl
Drab - www.puursuzanne.nl

Bij deze koffiebar kun je al vanaf acht uur in de ochtend je dagelijkse cafeïne drinken. . Zeker een aanrader om hier even te gaan genieten van een kopje zwart goud.

Kruisstraat 12, 5211DV ‘s-Hertogenbosch 

NomNom

Hier kun je heerlijk borrelen, lunchen maar ook geniet van een 5 gangen-diner. Of smullen van heerlijke tapasgerechten. NomNom is op elk moment van de dag een goed idee.

Adres: Postelstraat 79, 5211 DX ‘s-Hertogenbosch

Fifty Fifty
Fifty Fifty - www.puursuzanne.nl

Geen tijd en zin om uitgebreid te lunchen? Haal een lekkere wrap of salade bij Fifty /Fifty.

Adres: Snellestraat 54, 5211 EN ‘s-Hertogenbosch

Oerwoud

Oerwoud - www.puursuzanne.nl
Oerwoud is een stadstuinwinkel met health café in het centrum van Den Bosch. Een plek waar groen, gezondheid en duurzaamheid samenkomen. Je kunt hier plantaardig eten en drinken. Er worden regelmatig workshops en yogalessen gegeven. Ook kun je hier verschillende planten en leuke spulletjes voor in huis kopen. Daarnaast hebben zij een plantenasiel. Heb jij een plant thuis die te groot wordt? Of je hebt er teveel? Dan mag je deze planten gewoon naar Oerwoud brengen. Zij geven deze planten graag een plekje, verzorgen de plant en zoeken een nieuwe eigenaar voor ze.

Adres:​ Vughterstraat 84, 5211GL ‘s-Hertogenbosch

Eetbar Dit

Dit is een super gezellige eetbar. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ze hebben hier altijd verrassende gerechtjes en de menukaart staat vol met leuke grapjes. In de zomer kun je hier ook heerlijk op het terras zitten. Deze super gezellige eetbar zit in de Snellestraat, dat is sowieso een hele leuke winkelstraat om even door heen te lopen.

Adres: Snellestraat 24-26, 5211 EN ‘s-Hertogenbosch

Yalla Yalla Foodbar

Yala Yala - www.puursuzanne.nl

Hier kun je terecht voor lunch, diner en mezze (kleine hapjes). Het is een kleinschalig restaurant met gerechten uit het Midden-Oosten.  Ze hebben hier heerlijke hummus en falafel maar ga er zeker eens in de avond dineren en probeer dan het 3-gangen verrassingsmenu. Dat is zeker de moeite waard.

Adres: Postelstraat 4, ‘s-Hertogenbosch

Bar 35

Hou je van burgers en bier? Dan ben je hier op het juiste adres. Er worden hier heerlijke huisgemaakte burgers geserveerd. En ook vegetariërs kunnen hier prima eten. Let op! Het is hier vaak erg druk dus reserveer wel even als je hier wilt eten.

Adres: Lepelstraat 35, 5211DP, ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch - www.puursuzanne.nl

Overnachten in Den Bosch 

Woon je niet zo dichtbij Den Bosch? Dan is het zeker een aanrader om er een weekendje door te brengen. Wil je een leuke gezellig plek hebben om te logeren? Dan zijn de KASerne en de Little Duke een aanrader.

KASerne Den Bosch - www.puursuzanne.nl

De Kaserne
Willemspoort 1
5223 WV ‘s-Hertogenbosch
Ingang tussen Transferium en KW1 college.

Website: http://www.dekaserne.nl/

den bosch - www.puursuzanne.nl

Little Duke
Stationsweg 33
5211 TV ’s-Hertogenbosch
Website: https://littledukehotel.nl/nl

Uylenhof Hotel
Uilenburg 24
5211 EV ‘s-Hertogenbosch

Website: https://www.uylenhof.com

Weet jij nog meer leuke plekjes in Den Bosch? Laat deze dan hieronder achter.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)