Ooh ooh Berlijn wat ben je fijn. Eind juni ging ik samen met Dennis naar Berlijn. Het was de tweede keer dat wij samen deze te gekke stad bezochten. Twee jaar geleden waren wij er ook en toen was al duidelijk dat wij snel terug zouden komen. Eindelijk was het dan zover en vertrokken wij met de auto voor 6 dagen naar Berlijn. En zelfs dit was nog te kort. Wat is er veel te zien en te beleven in deze schitterende stad. Ik weet zeker dat ik nog vaker terug zal komen. Vandaag geef ik jullie 5 tips om te doen in Berlijn.

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Berlijn?

Ga koffie drinken bij The Barn Coffee Roasters

The Barn is één van de bekendste koffietentjes in Berlijn. Achterin de winkel kun je zien hoe zij zelf de bonen roosteren. Erg leuk om te zien.  De zaak is simplistisch ingericht want alles draait hier om de koffie en laptops zijn hier niet gewenst. Ook een aanrader voor liefhebbers van slow coffee.

The Barn

Adres: Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin

The barn - www.puursuzanne.nl
The barn - www.puursuzanne.nl
the barn - www.puursuzanne.nl
koffie - www.puursuzanne.nl

Een fietstour door de stad

Op de fiets leer je de stad beter kennen. En juist als je een met een gids op pad gaat kom je op de leukste plekjes. Ik deed de Modern Berlin tour en boekte deze via Fat Tire Tours Berlin. Het was echt super leuk en vond het erg interessant om kennis te maken met het Berlijn van nu. Natuurlijk zijn de verhalen over de tweede wereldoorlog en de Berlijnse muur ook heel interessant maar ik vond het heel verfrissend om ook de andere kant van Berlijn te ontdekken. Ook Baja Bikes biedt hele toffe fietstours aan.

dsc_1842
dsc_1858
dsc_1864
dsc_1867

Dineren bij Neni

Eten op de 10e verdieping met uitzicht over de dierentuin van Berlijn. Deze plek zal ik niet snel vergeten. Wat een ontzettend mooie locatie en het eten is fantastisch. Denk er wel aan om tijdig te reserveren.

Neni

Adres: Budapester Str. 40, 10787 Berlin

Neni Berlijn
img_0160
Neni Berlijn
Neni Berlijn
Neni Berlijn

Lunchen bij The Bowl

Ben je net als ik dol op gezond eten? Ga dan zeker lunchen bij The Bowl. Alle gerechten zijn volledig vegan en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Zoals de naam al doet vermoeden wordt alles in een schaal geserveerd.

The Bowl

Adres:Warschauer Straße 33, 10243 Berlin

img_0152-2
img_0153
img_0155

Ga wandelen door de stad op zoek naar de tofste graffiti

Graffiti Berlijn
Graffiti Berlijn
Graffiti Berlijn

Wil je meer tips voor Berlijn? Bekijk dan zeker de Berlijnblog van Marjolein.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)