Soms heb je van die momenten dat je toe bent aan even niks. Even opladen zodat je daarna weer vooruit kan. Ik ga daarom twee keer per jaar met vriendin Kim naar de sauna. Na ja twee keer per jaar is ons doel. Toch vergeten wij daar ook tijd voor te maken terwijl het zo belangrijk is.  Een bezoek aan de sauna haalt ons even uit de dagelijkse sleurt en zorgt voor een fijne ontspanning. Ook niet onbelangrijk is dat wij heerlijk kunnen bijkletsen. Al wordt er in de meeste sauna’s wel verwacht dat je stil bent ;-)

Op het moment dat ik een uitnodiging kreeg van Thermen Bussloo om hun sauna en hotel te bezoeken twijfelde ik geen moment. Hier moest ik samen met Kim naar toe. Wij kwamen op zaterdagmiddag aan bij de Thermen. Wij checkten in onze hotelkamer. Trokken onze badjassen aan en konden zo doorlopen naar de sauna. Hoe fijn is dat?

Deze thermen is gelegen aan het prachtig meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). En heeft verschillende sauna’s. Denk hierbij aan: rozensauna, Finse sauna en infrarood sauna.

Naast heel veel verschillende sauna’s zijn er ook heerlijke baden en zijn er diverse behandelingen te boeken. Bekijk hier de verschillende behandelingen. Thermen Bussloo is een mooi en luxe complex. Alles is tot in de puntjes verzorgt en overal is het heel schoon.

Wat zijn de voordelen van een sauna bezoek?

  • Verhoogt de natuurlijke weerstand.
  • Verzacht en ontspant vermoeide spieren.
  • Verlicht stress en zorgt voor ontspanning.
  • Verhoogt de stofwisseling.
  • Verbetert de bloedcirculatie.

Regelmatig naar de sauna is naast dat het heel fijn is ook goed voor je gezondheid.

Het eten bij thermen bussloo

De gerechten op de menukaart passen goed bij een dagje wellness: verse fruitsappen, groenten en fruit smoothies, diverse soorten salades, warme gerechten maar ook zijn er heerlijke taartjes en frietjes te krijgen.

Wij hebben ’s avond gedineerd in het Restaurant Intens. Deze is bekroond met een Bib Gourmand en dat is terecht. Wat een feestje was het om daar te eten. Hieronder de foto’s van mijn gerechten.

Gerookte zalm met komkommer wasabi en sesam

Bloemkoolkoekjes met pasta (gekookt in rode bieten)

Tompouche van banaan 

Bij de gerechten kon je ook bijpassende wijnen bestellen. Ik heb dit niet gedaan omdat ik al zo loom was geworden van de sauna dus ik koos heel saai voor water. Na het eten doken wij nog even de sauna in en gingen op tijd naar bed. Eten en de sauna bezoeken maakt je moe. Maar hoe fijn is het dat je vanuit de sauna in je badjas kan doorlopen naar je hotelkamer? Wat een luxe!

De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijtbuffet klaar. Verse sappen, vers gebakken eieren, veel vers fruit, diverse soorten beleg, pannenkoeken, broodjes, croissantjes en uiteraard koffie. Een goed begin van de dag.

En omdat wij al vroeg wakker waren en besloten wij om direct na het heerlijke ontbijt (9.00 uur) nog even een aantal sauna’s te bezoeken. Wat was dat fijn zeg. Wij hadden bijna alle sauna’s voor ons zelf. Na dit uitstapje konden wij er weer tegen aan. Het was een heel fijn en ontspannen weekend!  Ga jij weleens naar de sauna om jezelf weer helemaal op te laden? Houd sowieso de site van Thermen Bussloo in de gaten want zij hebben regelmatig leuke aanbiedingen.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Kim en ik waren in Bussloo op uitnodiging van Thermen Bussloo. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)