Als je eenmaal dertig bent ga je minder uit. Ik hoor het steeds vaker om mij heen, maar ik zelf heb daar niet z’n last van. Ik ga minstens twee keer in de maand op vrijdag of zaterdag nog lekker uit. Ergens een hapje eten, borrelen of lekker dansen. Niet tot in de late uurtjes zoals toen ik zestien was. Die tijd is wel geweest. Ik begin het liefst in de middag en zorg dan dat ik rond twaalven weer thuis ben. Ik heb geen zin in een gebroken zondag. Maar waar is het dan leuk? Ik vertel je graag in dit blog waar je Rotterdam moet zijn als je een lekker hapje wilt eten, borrelen of wilt dansen. Klik op de groene link en kom uit bij de leuke hotspot.

Biergarten

Foto: Mark Bolk

Omgeven door hoge gebouwen, in het midden een grote gele trap, lichtjes verwikkelt in de bomen en de pengola’s. Af en toe hoor je een trein over het spoor gaan. Op de achtergrond staat fijne muziek en af en toe komt er een heerlijke geur van eten je neus voorbij. Biergarten bevindt zich in Rotterdam Noord achter het spoor en vlakbij de Hofvijver. Het is soort binnentuin, precies zoals de naam al doet vermoeden. Je kunt er heerlijke speciaal biertjes drinken of heerlijke home made lemonade. Een super fijne plek om op een zonnige vrijdag na het werk te borrelen. Alhoewel op zaterdagavond is het er ook heel gezellig en worden er af en toe feestjes gegeven. Ik vind het een heerlijke plek om te zijn.
Adres:
Schiestraat 18
3013 BR Rotterdam

Lola

Liever een hapje eten? Dan ben je bij Lola dat vlakbij de gezellige witte de with straat zit op de juiste plek. Een gezellige sfeer door de industriële interieur. Fijn personeel, die weten waar ze het over hebben en bovenal een hele goede kaart. Heerlijke tapas met genoeg vega opties. Door de kleine gerechtjes kun je heerlijk lang tafelen. Naast het heerlijke eten hebben ze ook een ruime keuze uit drankjes. Wat dacht je van een heerlijke sangria. Bij Lola heb je gewoon het gevoel alsof je heel even op vakantie in Spanje bent.
Adres:
Schiedamse Vest 56
3011 BD Rotterdam

Supermercado

Foto: Mark Bolk

Ga je liever voor streetfood en lekkere cocktails? Loop dan een klein stukje verder. Supermercado heeft een kleurrijk interieur. Ook op deze kaart staan allemaal kleine gerechtjes, zodat je van alles wat kunt proeven. Ideaal al zeg ik het zelf, wat ik heb namelijk vaak last van keuzestress.  Supermercado heeft een Latijns-Amerikaanse keuken. Dus mocht je dol zijn op nachos, quesadillas en taco’s dan kan je hier je hart ophalen. Oh en vergeet ook zeker niet de zoete aardappelfrietjes te bestellen en een lekkere (alcholvrije) cocktail. Je kunt hier heerlijk een hapje eten, maar het is ook heel gezellig om hier alleen een drankje aan de bar te drinken.
Adres:
Schiedamse Vest 91A
3012 BG Rotterdam

Destino

Foto: Sophia van den Hoek

The best in town qua tapas al zeg ik het zelf. Destino zit gevestigd naast Bertmans Noord en je kunt er voor de deur parkeren. De sfeer, de kaart, het personeel. Het klopt gewoon. Destino wisselt elke maand de kaart en heeft daarnaast altijd nog wisselende gerechten. Het zijn niet de ‘standaard’ tapas die je van de grote ketens gewent bent. Daarom vind ik het er ook zo fijn. Mocht je er heen gaan dan raad ik zeker de berenjenas aan. Hopelijk hebben ze deze dan op de kaart staan.
Adres:
Zaagmolenkade 37
3035 KD Rotterdam

Ballroom
foto:Jasmin Smeets Wong

Foto: Jasmin Smeets Wong

Dol op Gin? Dan ben bij Ballroom in de Witte de withstraat op het juiste adres. Hier kun je hart ophalen. Hoeveel soorten? Ik heb werkelijk geen idee als ik de gin kaart zie. Het is er knus en mooi ingericht en rond de klok van half negen is het er al heel gezellig. Door de hoeveelheid aan keuze en het kundige personeel die met veel liefde jouw drankje maken, kan het wel eens zo zijn dat je iets langer op je bestelling moet wachten. Maar ik kan je vertellen dat is het wachten meer dan waard. Liever geen alcohol? Ze hebben er ook heerlijke andere drankjes. Daarnaast hebben ze ook een kleine foodkaart met genoeg vega opties.
Adres:
Witte de Withstraat 88b
3012 BT Rotterdam

NRC

Liever dansen dan borrelen? Bij NRC kan het allebei. Je kunt er zelf heerlijk eten, maar dat heb ik er zelf nog nooit gedaan. Meestal drink ik met vriendinnen een drankje in Ballroom om rond de klok van half elf naar de NRC te gaan om daar te gaan dansen. NRC heeft zowel boven als beneden in de kelder, haha dat klinkt lekker fout, een dansvloer. Beide met verschillende muzieksoorten. NRC sluit op zaterdag om twee uur. Precies goed al zeg ik het zelf, want een hele nacht doorhalen, daar kan ik gewoon niet meer zo goed tegen.
Adres:
Witte de Withstraat 63
3012 BN Rotterdam

Waar ga jij het liefst borrelen in Rotterdam?

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)