Just close your eyes, and let’s pretend we’re dancing in the street In Barcelona
Ed Sheeran – Barcelona

Ellen en ik, Yvonne vlogen in de ochtend vanaf Rotterdam naar de fijne stad Barcelona. We hadden onze tickets naar Barcelona al ruim van tevoren geboekt. Zo hadden wel al maanden voorpret. Ook al vind ik dat Schiphol het ultieme vakantiegevoel geeft, vanaf Rotterdam vliegen is als of je met de trein gaat. Zo ontzettend relaxed.

We landen om 14:00 in Barcelona en echte avonturiers dat we zijn, pakte we de trein naar ons vakantiehuis dat we boekten via Interhome. Een hele fijne plek met lichte kamer, een fijn bed, een klein balkonnetje en een prachtige badkamer. Benieuwd wat wij in Barcelona hebben gedaan? Dat lees je vandaag in onze blog. We hadden voorafgaand aan onze trip al flink wat Barcelona informatie verzameld.

Fietsen

Er zijn vele mogelijkheden om Barcelona te ontdekken. Omdat het heerlijk weer was, kozen wij voor de fiets. Er zijn verschillende fietsverhuur bedrijven in Barcelona waarbij je een fietstour kan doen of de fiets gewoon voor één of meerdere dagen kunt huren. Voor ongeveer tien euro huur je de fiets de gehele dag.

Barcelona - Puur Suzanne

Wil je op een hippe fiets door Barcelona fietsen? Bij Cruising Barcelona kun je bij de Nederlandse eigenaren een super leuke beachcruiser huren.

Adres:
carrer de Santa Tecla 7
08012 Barcelona

Flax and Kale


Ellen en ik hadden al wat leuke ontbijttentjes op internet opgezocht, voordat we naar Barcelona gingen. Flax and Kale stond allebei op ons lijstje.  Dit was dan ook direct onze eerste fietsstop. Het restaurant is mooi ingericht en er hangt een gezellige sfeer. Wij kozen allebei voor de Frozen green smoothie. Dit is echt een aanrader. Ellen koos toast met champignons en ik koos voor de bagel met gegrilde groente en een lekkere fruitsalade. Je kan dus wel zeggen dat het geen ontbijt meer was, maar een lunch.

Naast dat ze er heerlijke ontbijtjes serveren kun je hier ook heerlijk avondeten. Genoeg vegetarische en vegan opties.

Adres:
Carrer dels Tallers 74B,
08001 Barcelona

Teresa Carles
Barcelona - Puur Suzanne

Teresa Carles is het zusje van Flax and Kale. Hier serveren ze alleen maar vegan en veganistische gerechten. En ik kan je vertellen die zijn hemels. Mijn favoriet van Barcelona. Het restaurant zit in de kleine knusse straatjes achter de Ramlas. Het is mooi ingericht net even chiquer dan Flax and Kale en er zijn te veel gerechten om uit te kiezen. Met keuze zoals spinazie kroketjes, taco’s met pulled jackfruit, verschillende risotto’s, groenteburgertjes, portobello en nog veel meer lekkers. Ze hebben wel twaalf toetjes op de kaart staan, waarvan 9 vegan!  Helaas was het licht niet goed genoeg om er mooie foto’s van het toetje te maken. Maar geloof mij het was hemels. Als vegetariër of vegan kun je hier je hart op halen. Het is een echte aanrader.

Adres:
Carrer de Jovellanos, 2
08001 Barcelona

Cup and Cake

Als je de zoekwoorden ontbijt en Barcelona op google intypt kom je al gauw bij Brunch and cake terecht. Wij hebben twee pogingen gewaagd om er te ontbijten, maar de rij die buiten stond hield ons tegen. Maar als je 15 minuten verder loopt, kom je bij het zusje van Brunch and cake namelijk cup and Cake. Ze hebben er iets minder keuze, maar wel meer kans om direct aan te schuiven.
Ik koos voor de bananenpancakes en Ellen koos voor de bagel met avocado. Daarnaast namen wij natuurlijk nog een lekker sapje, een koffie en een thee. Ontbijten is immers ons lievelings eten van de dag. Smaken omschrijven vinden wij allebei erg lastig. Maar van het zien van de foto’s krijg je vast trek. Naast dat ze er heerlijke ontbijtjes hebben, hebben ze er ook heerlijke taartjes.

Adres:
Enric Granados, 145
Barcelona

Green and Berry

Dol op Oreo? Ga dan eens langs bij Green and Berry. Deze tip kregen wij van een volger op Instagram. En deze tip volgde wij maar al te graag op. Green and Berry zit twee deuren verder dan Cup and Cake. Ze hebben er  heerlijke vegan ontbijtjes, lunch en zelfgemaakte Raw Oreo koekjes. Wij hebben hier alleen een carrotcake en een raw Oreo met een heerlijk sapje genomen. Omdat het die dag regende namen wij ook nog wat gebakjes mee voor op onze kamer. Wij hebben die regenachtige middag doorgebracht op onze kamer met boekjes, thee en heerlijke Oreo gebakjes.

Adres:
Enric granados 153Bj
08008 Barcelona

Böl

Naast Cup & cake, Green and Berry zit er in deze straat nog meer leuks. Namelijk  Böl dit is een klein koffietentje waar ze heerlijke cappuccino’s met havermelk maken en heerlijke vegan pancakes serveren.

Adres:
Böl
Carrer d’Enric Granados, 44
08008 Barcelona

Er zijn nog zoveel leuke dingen te doen in Barcelona en vier dagen is eigenlijk te kort om deze fijne stad helemaal te ontdekken. Want we wilde eigenlijk ook nog naar de Green hotspot in de haven en naar vege. Maar het is lang genoeg om heerlijk te ontspannen en gewoon even weg te zijn. Breng ook zeker een bezoek aan de wijk el Born. Deze wijk heeft leuke kleine boetiekjes en veel kleine cafeetjes om koffie te drinken. Naast
El born, zit op de Ramblas,een mooie markthal met ontzettend veel verse producten. Je kijkt er je ogen uit. Natuurlijk mogen de ‘standaard’ dingen zoals het Ghaudi park, Arc de Triomf en Sagrada de Familia ook niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Barcelona.

Mocht je verder nog tips willen? Eerder schreef Dennis een blog over Barcelona of gebruik het handige boekje van Time to momo. Dit is een fijn boekje met tips en leuke wandelroutes. Daarnaast heeft het ook een handige app die je kan gebruiken aan de hand van GPS.

Liefs Ellen & Yvonne

Barcelona - Puur Suzanne

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)