Vorig jaar nog in Valencia en beide verliefd op Ibiza. De bestemming van onze stedentrip in april was hierdoor ook snel bepaald. Het moest Barcelona worden. Barcelona, een stuk groter dan Valencia. Is het misschien te toeristisch? Met een goede voorbereiding zijn wij vanuit Eindhoven vertrokken naar de zon en de tapas.

Ik (Dennis) en Suzanne verbleven in hotel Praktik Garden. Dit hotel heeft 3 locaties in Barcelona en 1 locatie in Madrid. Een warm welkom in dit moderne maar ook warme hotel. Praktik Garden heeft geen ontbijtbuffet, dit is niet erg met de bakker en koffietentjes om de hoek. De kamers hebben een fijn bed en de Wi-Fi werkt perfect, zelfs op de vierde verdieping. In de ochtend kan je in de lounge en binnentuin gebruik maken van gratis koffie en thee naast je zojuist gescoorde ontbijtje.

 

Praktik Garden-www.puursuzanne.nl

In Barcelona hebben wij zoals gebruikelijk op een stedentrip de toerist uitgehangen. We hebben ontzettend veel gewandeld maar zijn ook met de hop-on hop-off bus meegegaan. Dit blijft de manier om alle hotspots te zien.

Met Suzanne op pad betekent voornamelijk eten en drinken en dan niet bij de Burger King. Wij hebben een aantal koffietentjes en restaurants bezocht die je niet mag missen tijdens een verblijf in Barcelona.

Brunch & Cake

Adres: 19, Carrer Enric Granados, 19, 08007 Barcelona

Dit restaurant staat in de Lonely Planet en dit is goed te merken. Rond lunchtijd staat er een rij voor de deur en is de wachttijd soms meer dan een half uur. De drukte is begrijpelijk als je het eten en drinken voorbij ziet komen. Wij zijn hier onze mini vakantie gestart met goede koffie en taart. Het was de bedoeling om hier ook nog een keer te lunchen maar dat is vanwege de wachtrij voor de deur helaas niet meer van gekomen. Tip, ontbijt klein en ga op tijd lunchen (rond 12.00 uur). Ondanks de drukte en wellicht ook de hype is een bezoek zeker aan te raden!

Brunchcake-www.puursuzanne.nl
Brunchcake-www.puursuzanne.nl

El Nacional

Adres: Passeig de Gràcia, 24 Bis, 08007 Barcelona

Eén locatie met 4 restaurants, 4 bars en 4 gastrobars. Je loopt binnen en bepaalt ter plekke wat je wilt eten. Ieder deel van de sfeervol ingerichte locatie heeft zijn eigen specialiteit (o.a. tapas, vlees, vis). Wij zijn bij ‘La Taperia’ aangeschoven. De naam zegt het al, tapas! Je hebt een kaart met koude en warme tapas. De koude tapas kan je voortdurend bestellen. De warme tapas worden op volle dienbladen het restaurant ingestuurd. De bediening roept in het Spaans wat ze hebben, heb je interesse dan roep je of steek je je hand op. El Nacional bestaat nog niet heel erg lang, later op de avond staan er bij ieder restaurant lange rijen. Reserveren is niet mogelijk, dus zorg er voor dat je op tijd bent (20.00 uur)! Wij hebben erg lekker gegeten, de prijzen bij El Nacional zijn bovengemiddeld.

Nacional-www.puursuzanne.nl
Nacional-www.puursuzanne.nl

Café San Telmo

Adres: Carrer de Buenos Aires, 60, 08036 Barcelona

Café San Telmo stond niet eerder op onze lijst. Toevallig kwamen wij hier tijdens lunchtijd voorbij gewandeld. Dit café / restaurant is niet groot en de tafels staan redelijk dicht bij elkaar. Deze intieme sfeer is zeker niet hinderlijk. Ook veel zakenmensen weten dit café / restaurant te vinden. Je kan onder andere kiezen voor salades, pasta of een vegetarische burger. Wij hebben hier quinoa salade en vegetarische burger gegeten. Verrassend leuk!

SanTelmo-www.puursuzanne.nl
SanTelmo-www.puursuzanne.nl

Flax & Kale

Adres: Carrer dels Tallers, 74, 08001 Barcelona

Bij een bezoek aan Barcelona moet je dit restaurant bezoeken! Wij hebben hier zo goed gegeten dat wij de laatste avond nog een keer zijn gegaan. Beter twee keer in één week dan het een lange tijd moeten missen. Bij deze healthy hotspot kun je lunchen en dineren. Het restaurant staat bekend om de boerenkool chips (bereiding in een droogoven) en heerlijke sapjes en smoothies. Brood is er van speltmeel en ze hebben een kaart vol met vegan taarten en cakes. Alles klopt bij dit restaurant waarbij ze ontzettend veel doen met groente en fruit. Ze gebruiken alleen vis als dierlijk product.

Ik heb hier zalm gegeten als voorgerecht en tonijnburger als hoofdgerecht. Het vegan chocolade toetje met framboosijs was hemels. Suzanne had een toast met diverse champignons en een vegan ravioli als hoofdgerecht. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam, ook wanneer het lastig is om je keuze te maken. Ook bij dit restaurant staan er later op de avond rijen voor de deur, wil je direct aan tafel zorg er dan voor dat je uiterlijk rond 20.30 uur binnen bent.

FlaxKale-www.puursuzanne.nl
FlaxKale-www.puursuzanne.nl
 
FlaxKale-www.puursuzanne.nl

Alsur Café (Llúria)

Adres: Carrer de Roger de Llúria, 23, 08010 Barcelona

Alsur Café heeft drie locaties in Barcelona. Wij zijn gaan ontbijten in de wijk l’Eixample, op enkele minuten loopafstand vanuit ons hotel. Ze hebben verse sapjes en smoothies om healthy de dag te beginnen. De ontbijt en lunchkaart biedt meer dan genoeg keuze. Suzanne had een pannenkoek met siroop en aardbeien. Ik had een ‘bacon en corn griddle cake’. Een stevig ontbijt maar smullen geblazen. De lounge muziek zorgt voor prettige sfeer en het personeel komt net zo relaxt over. Bij dit restaurant kan je de hele dag terecht (ontbijt, lunch en diner).

AlsurCafe-www.puursuzanne.nl

Granja Petitbo

Adres: Passeig de Sant Joan, 82, 08009 Barcelona

Tijdens ons verblijf in Barcelona zijn wij een dag gaan fietsen. De fietsen hebben we gehuurd bij 343 Bikes (Adres: Carrer de València, 343, 08009 Barcelona), aanrader! Je kan fijn fietsen op Passeig de Sant Joan waar halverwege de straat Granja Petitbo zit gevestigd. Bij dit restaurant hebben wij geluncht tussen de vele locals. Alle tafels waren bezet waardoor wij even moesten wachten. Geen probleem als buiten de zon schijnt. Granja Petitbo zit in een mooi pand met grote ramen. De industriële look en de vintage posters zorgen voor een prettige sfeer. Ook hier weer een menukaart met meer dan voldoende keuze. Mijn kip korma met naanbrood is een aanrader. Suzanne had een heerlijke quinoa salade. Kortom, kwalitatief goed eten voor een prima prijs in een erg leuk restaurant.

Fietsen-www.puursuzanne.nl
GranjaPetitbo-www.puursuzanne.nl
GranjaPetitbo-www.puursuzanne.nl

Café & Galeria Cosmo

Adres: Carrer Enric Granados, 3, 08007 Barcelona

Direct tijdens het binnenstappen van dit café werd ik enthousiast van de aankleding. Racefietsen aan de muur en overal lijstjes met moderne kunst en muren vol graffiti. Geen rijen met toeristen voor de deur maar voornamelijk jonge locals die deze locatie gebruiken om af te spreken. Suzanne heeft hier een salade gegeten met zalm, avocado en frambozen. Ik had een speltbroodje met salade en serranoham. Ook hier weer volop gezelligheid, een ongedwongen sfeer en normale prijzen.

Cosmo-www.puursuzanne.nl
Cosmo-www.puursuzanne.nl

Chök the chocolate kitchen

Adres: Carrer del Carme, 3,08001 Barcelona

De naam zeg het al, Chök is een feestje voor liefhebbers van chocolade. Zelfs de etalage is een attractie waarbij de voorbijganger met zijn camera of telefoon tegen het raam hangt. Binnen heb je direct zicht op het atelier waar de donuts, brownies, muffins en al het overige van chocolade wordt gemaakt. Wij hebben hier koffie gedronken met wat lekkers. Vergeet Personal Body Plan en geniet!

Chok-www.puursuzanne.nl

Zoals je hebt kunnen lezen hebben wij enorm genoten van het fijne en culinaire Barcelona!

Volg mij op Instagram via dennis_debruin.