Vandaag zet ik de lekkerste vegan recepten voor jullie op een rij. Ik wil hiermee laten zien dat er heel veel lekkers te eten is als je kiest voor een veganistisch levenswijze. Er zijn steeds meer mensen die overgaan naar een veganistisch levensstijl. Ik ben zelf geen veganist maar ik moedig het zeker aan om minder dierlijke producten te eten. Ik zet vandaag mijn lekkerste vegan recepten voor jullie op een rij om te laten zien dat vegan eten helemaal niet saai en suf is. Klik op de groene titel om bij het recept uit te komen.

Wat is een veganist?

Een veganist (vegan) is iemand die er voor kiest geen dierlijke producten te gebruiken. Vegans eten geen vlees, vis, eieren, zuivel, honing of andere producten waar dierlijke producten in verwerkt zijn. Maar het is niet alleen gebaseerd op voeding hoor. Vegans gebruiken namelijk ook geen verzorgingsproducten, kleding of andere materialen waar dierlijke producten in verwerkt zijn. Wil je meer weten over  veganisme? Lees het interview met Saraï Pannekoek dan hier terug.

Vegan bananenbrood

vegan bananenbrood - www.puursuzanne.nl

Zonder eieren kan je ook prima cake bakken. Heb je nog een paar overrijpe bananen op de fruitschaal liggen? Ga dan snel aan de slag met dit lekkere bananenbrood.

Bounty’s

bounty - www.puursuzanne.nl

Een dag geen chocolade is een dag niet geleefd. Dit recept voor bounty’s is echt mijn absolute favoriet. Ik heb deze bounty’s echt al ontelbare keren gemaakt. Ook leuk om in een glazen pot te doen en dit cadeau te geven aan iemand.

Pindakaas bonbons

snickers - www.puursuzanne.nl

Pinda’s en chocolade zijn een heerlijke combinatie. Ik vind deze pindakaas bonbons lijken op de bekende pinda candybar.

Chocolade mousse

chocolade pudding - www.puursuzanne.nl

Of wat dacht je van deze heerlijke chocolademousse op basis van banaan en avocado. Haha je kan wel weer zien dat ik dol ben op chocolade. Dit kan je eten als ontbijt, toetje of na een sportles.

Raw balletjes met abrikozen

abrikozen balletjes

Deze raw balletjes op basis van abrikozen zijn een heerlijke traktatie bij een kopje koffie of thee. En is dat nog niet genoeg inspiratie voor vegan recepten. Kijk dan eens in mijn receptenoverzicht. Ik heb alle vegan recepten voor je op een rij gezet.

Welk recept ga jij als eerste maken?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)