Uitstellen is iets waar ik goed in ben. Ik ben afgelopen tijd bij drie leuke ontbijt-lunch tentjes geweest en wilde dat graag met jullie delen. Maar je weet hoe dat gaat, je hebt er heerlijk ontbeten of geluncht en de foto’s staan op je telefoon. Af en toe werp je er nog een blik op en denkt ohja dat is waar ook dat was heel leuk en lekker daar, maar dat is vanaf vandaag anders. Mocht je binnenkort naar Rotterdam gaan om te winkelen, te citytrippen of gewoon om even lekker een hapje te eten. Dan zou ik zeker even langs gaan bij deze fijne drie hotspots.

Baker and Moore

Dit is een leuke plek. Het interieur is warm en gezellig en je kan er heerlijk een kop koffie drinken, lunchen of zelf werken, maar dat niet alleen ze hebben er ook een heerlijke hightea. Wil je eens wat anders dan een standaard Hightea ga dan eens langs bij Baker and Moore.

Deze high tea is glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en vegetarisch en op verzoek zelfs vegan. Ik hoor je denken ‘is dat dan nog lekker?’ Ja dat is het zeker! Onbeperkt thee, heerlijke gebakjes van SUE, kleine hapjes van Rose & Vanilla, een soepje, een slowjuice en broodjes belegd met humus en avocado. Klinkt goed toch? Wij hadden die middag zo’n trek dat foto’s maken niet zo ging als we wilde. De hightea zag er zo goed uit dat het moment aan foto’s maken aan ons voorbij ging. Vandaar dat ik de foto’s van de website van Baker and Moore gebruikt heb. Mocht je deze hightea willen doen reserveer wel even van te voren.

Westblaak 147
3012 KJ Rotterdam
010-3416739
info@bakerandmoore.nl

BERTMANS


Wat een heerlijke ontbijtjes serveren ze hier. Er zijn maar weinig restaurants met zoveel keuze uit verschillende ontbijtjes. Het interieur is warm, gezellig en knus. De ruimte is namelijk niet heel groot, maar wel goed ingedeeld dat je niet op elkaars lip zit. De gerechten zijn voornamelijk vega of zelfs vegan. De keuze vond ik lastig, omdat ik eigenlijk alles van de kaart wel wilde proeven. Ik koos daarom voor de brunchplatter. Dit is van alles een beetje, namelijk een toast met avocado en een gepocheerd ei, kokosyoghurt, een pannenkoekje en een zadencracker met humus. Een echte aanrader. Uiteraard hebben ze nog genoeg ander lekkers en keuze uit diverse sappen en heerlijke koffie. Ik zeg de moeite waard.

Zaagmolenkade 15
3035KA Rotterdam
010 844 8860
contact@bertmans.nl


GYS
Duurzaam daar draait het bij GYS Rotterdam om. De gerechten zijn voornamelijk vega of vegan. Het interieur is zelfs duurzaam overal waar je kijkt staan plantjes of prachtige bollen van Spruitje Amsterdam. De bediening is vriendelijk en weten goed wat ze serveren.
Wij kozen uiteindelijk voor de vegan pancakes en de fruitbowl met havervlokken samen met een goede kop koffie en een sapje. Eigenlijk veel te veel voor een ontbijt, maar ik wil altijd graag alles proberen. Naast de goede ontbijtjes serveren ze ook nog lunch en diner. Dus mocht je een keer in de buurt zijn, zal ik zeker even langs GYS gaan. 

Nieuwe Binnenweg 182
3015 BJ Rotterdam
010 84 181 43
info@gysrotterdam.nl

Eerder schreef Puur Suzanne over Jamie’s Italian en de markthal in Rotterdam

Wat is jouw favoriete hotspot in Rotterdam?

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)