Heerlijk een paar dagen even weg. Wat dacht je van een leuke citytrip naar Antwerpen? Vanaf Rotterdam ben je met NS international in één uur midden in het centrum van Antwerpen. Laat je verrassen door de prachtige straten in Zurenborg, de leuke kunstwijk in nieuw zuid en de heerlijke groene parken van Zuid en het Groenkwartier.

Ontdek de stad per fiets of met OV. Als je een citycard aanschaft kun je gebruik maken van het OV en heb je toegang tot bijna alle musea in Antwerpen. Naast al die leuke activiteiten heeft Antwerpen veel mooie en leuke restaurants. Van volledige plantaardig tot goede vegan opties op de kaart. Ik vertel je graag waar je moet zijn of bekijk hier alvast de leuke reel.

Grandeux
Grandeux | vegan |Puur Suzanne

Op het eerste oog lijkt het een luxe woonwinkel en dat is het ook. Maar als je een klein stukje verder loopt, zie je dat dit dus ook een restaurant is. Goed gedekte tafels en een warme sfeer, door de prachtige luxe inrichting. Op de menukaart staan alleen een aantal vega opties, maar als je vooraf aangeeft dat je vegan eet, is dat geen enkel probleem. Heerlijke smaken en mooi opgemaakte borden. Ze weten er echt een feestje van te maken.

Adres:
Graanmarkt 2
2000 Antwerpen

Caffenation
Caffenation | Puur Suzanne

Zin in een goede kop koffie op een toffe locatie. Dan moet je bij Caffenation zijn. Je waant je even in een andere wereld door de toffe oude gebouwen. Naast deze toffe locatie zitten ze ook nog op twee andere locaties in de stad.

Adres:
Mechelsesteenweg 16
2000 Antwerp

Madonna
Madonna | Antwerpen | Puur Suzanne

Een bezoek aan het KMSK museum mag zeker niet ontbreken. Ook als je niet op de eerste plaats van musea houdt. Het prachtige gebouw is recent gerenoveerd en aan alle details zijn gedacht. Daarnaast hangen er veel mooie werken en het is ook ontzettend leuk voor kinderen, omdat ze een interactieve speurtocht door het museum kunnen maken.

Sluit je bezoek af met een uitgebreide lunch of diner in het het restaurant Madonna. Dit zit gevestigd midden in het museum. Verwonder je over de mooie inrichting en geniet van het heerlijke eten.

Adres:
Leopold de Waelplaats 2
2000 Antwerpen

Hart
Hart | vegan Antwerpen | Puur Suzanne

Alles op de menukaart van Hart is plantaardig. De kaart heeft veel Spaanse gerechten op de kaart staan en door alle lekkere keuzes is het lastig kiezen.
Kies je liever voor een goed gevulde pita met seitan of ga je toch voor een heerlijke borrelplank met  vegan kazen en worstjes? Mocht je hier gaan lunchen, bewaar dan nog wel een plekje voor een heerlijk taartje of plak caké samen met een goede kop koffie.

Liever dineren bij Hart, dat kan ook wat in de avond serveren ze er Spaanse tapas.

Adres:
Minderbroedersrui 34
2000 Antwerpen

Nog meer te ontdekken

Antwerpen heeft naast deze fijne restaurants nog meer leuke hotspots. Zoals Camion waar ze je verassen met verschillende gangen die volledig vegan zijn. En bij Have a Roll scoor je de lekkerste vegan cinnamonrolls. Nieuwsgierig geworden? Lees er hier meer over of ontdek in deze blog nog andere leuke hotspots.

Caffenation | Antwerpen
Wijk Zurenborg | Puur Suzanne

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)