Duurzaamheid, een belangrijk thema waar gelukkig steeds meer aandacht voor is. Vandaag zet ik de fijnste apps voor een duurzaam leven voor je op een rij. Zo kun je met je smartphone oppo a74 5g gemakkelijk een steentje bijdragen aan een groenere wereld. 

Ecosia

De meeste mensen zullen nu Google als zoekmachine gebruiken. Dit zorgt voor een enorme dataopslag. Google’s doel is namelijk dataverzameling. Hiervoor worden veel ‘onnodige’ data (zoals de inhoud van e-mails en het aantal clicks op een pagina) opgeslagen die uiteindelijk verkocht worden. Die verzameling en opslag kosten bergen energie. 

Het alternatief: Ecosia. Ecosia gaat beter om met privacy, verzamelt minder data en het allerleukste: er worden bomen geplant om de CO2-uitstoot te compenseren. Dus waar wacht je nog op? Zet deze app snel op je smartphone. 

Beat the Microbead

Ons plastic verbruik moet drastisch naar beneden. Leven zonder plastic is enorm lastig want het zit overal in. Het zit zelfs in verzorgingsproducten.  Het is zelf zo erg dat 9 van de 10 verzorgingsproducten schadelijke microplastics bevatten. Bizar hè. Deze zijn niet alleen slecht voor het milieu maar kunnen dus ook in jouw lichaam komen.

Daarom heb ik al heel lang de Beat the Microbead app op mijn Iphone 12 mini staan. Hiermee kun je de ingrediënten op verpakkingen scannen om te zien of jouw product microplastics bevat. Met behulp van machine learning-software kan de app meer dan 500 verschillende microplastics lezen en detecteren. Je ziet meteen of het gescande product microplastics bevat en ook welke. Dan weet je gelijk welke producten je kunt vervangen voor plasticvrije alternatieven. En zitten er in jouw favoriete verzorgingsproducten microplastics? Overweeg dan ook om dit bedrijf aan te schrijven. Hopelijk zullen ze het dan in de toekomst gaan veranderen. 

Too good to go

Er wordt helaas heel veel eten weggegooid.  Een derde van het wereldwijde voedselaanbod gaat verloren tussen productie en bord. De oprichters van de app ‘Too Good to Go’ besloten besloten hier iets aan te veranderen. In de app bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht. Het eten bieden ze aan via een magic box. Deze box kun je ophalen tegen een veel lagere prijs. Goed voor de planeet en goed voor jouw portemonnee dus. 

HappyCow 

Misschien ken je deze app al. Happy Cow is de ultieme gids voor wanneer je op reis gaat of veel onderweg bent en vegan wilt eten. De app bevat meer dan 100.000 restaurants in 195 verschillende landen en helpt je om overal ter wereld vegan restaurants en winkels te vinden. Deze app heeft mij al regelmatig geholpen in mijn zoektocht naar een gezonde en duurzame lunch. Zo ontdekte ik onlangs in Rotterdam nog een fantastisch restaurant met yogaruimte. 

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Welke apps helpen jou om duurzamer te leven?

* Het artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)