Dat het belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen, dat weten we allemaal. Dit doe je door regelmatig te bewegen, gezond te eten, water te drinken en door voldoende te slapen. Sta je er ook bij stil wat je allemaal op je huid smeert? Kies jij al voor duurzame verzorgingsproducten?

Veel mensen gebruiken regelmatig synthetische en chemische huidverzorgende producten. Terwijl de huid het grootste orgaan is. Jouw huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen. De huid wordt toch nog vaak vergeten. Ik probeer hier zelf stapje voor stapje dingen in aan het passen en neem jou graag mee op mijn ontdekkingstocht. 

Kies het liefst voor producten duurzame verzorgingsproducten zonder parabenen, cyclische siliconen en synthetische ingrediënten. Ook vind ik het zelf heel belangrijk dat mijn verzorgingsproducten dierproefvrij zijn. Ik gebruik zelf niet veel producten. Less is more wat mij betreft. Natuurlijke verzorgingsproducten bestel je gemakkelijk en snel online bij: parfumdreams. 

De nadelen van niet natuurlijk gezondheidsproducten

De chemicaliën waar we dagelijks aan blootgesteld worden door huidverzorging en cosmetica producten worden gelinkt aan:

  •    Huidallergieën en irritaties
  •    Hormonale verstoringen en disbalans
  •    Abnormale celvorming
  •    Verminderde immuniteit en leverfunctie

Synthetische hulpmiddelen en niet huid-eigen stoffen kunnen direct of indirect verstoringen veroorzaken. Zeker bij gebruik op lange termijn. De huid wordt vaak letterlijk verslaafd gemaakt aan deze producten. Eczeem, psoriasis, acne, dermatitis, een vetarme huid etc. worden vaak allemaal in stand gehouden door synthetische en chemische cosmetica.

Maak daarom eens rondje in je badkamer en kijk eens kritisch naar de cosmetica producten die je allemaal gebruikt. Misschien denk je bij huidverzorging alleen aan je gezichtscrème en een bodylotion. Maar heb jij je deodorant al eens goed onder de loep genomen? Kies daarvoor het liefst voor een deodorant zonder drijfgas. Minder schadelijke deodorants zijn rollers en en sticks. 

Microplastics in je verzorgingsproducten

In 9 van de 10 verzorgingsproducten zitten schadelijke microplastics. Bizar hè. Deze zijn niet alleen slecht voor het milieu maar kunnen dus ook in jouw lichaam komen.

Het is daarom slim om de app: Beat the Microbead te downloaden. Hiermee kun je de ingrediënten op verpakkingen scannen om te zien of jouw product microplastics bevat. Met behulp van machine learning-software kan de app meer dan 500 verschillende microplastics lezen en detecteren. Je ziet meteen of het gescande product microplastics bevat en ook welke. Dan weet je gelijk welke producten je kunt vervangen voor plasticvrije alternatieven. En zitten er in jouw favoriete verzorgingsproducten microplastics? Overweeg dan ook om dit bedrijf aan te schrijven. Hopelijk zullen ze het dan in de toekomst gaan veranderen.

Verander één product tegelijk. Overstappen naar duurzame verzorgingsproducten kan overweldigend zijn als je al je make-up en schoonheidsproducten in een keer gaat omwisselen. Ik raad je aan om je oude en vertrouwde chemische producten, één voor één te vervangen door een natuurlijke, alternatieve variant, zodra je je oude product hebt opgebruikt.

Ben jij je er bewust van wat je op je huid smeert?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)