Rooibos, wat is dit nu precies? Rooibos is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant komt van nature voor in de omgeving van de Cederberg in Zuid-Afrika. De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon gelegd. De rooibos krijgt daarvan de roodbruine kleur. De naam rooibos is Afrikaans en afgeleid van het Nederlandse ‘rood bos’.

Ik vertel je de gezondheidsvoordelen van rooibos en deel daarnaast onderaan dit artikel een kortingscode. Zodat jij voordelig aan de slag kunt gaan met jouw gezondheid.

In Zuid-Afrika wordt rooibos al duizenden jaren door de lokale bevolking gebruikt. Het wordt daar gezien als nationale gezondheidsdrank. Alhoewel rooibos meestal als thee gedronken wordt, en we het dus “rooibosthee” noemen, bevat het geen cafeïne en theïne in tegenstelling tot bijvoorbeeld groene thee. Je kunt rooibosthee daarom prima voor het slapen gaan drinken. Rooibos zit bomvol vitaminen, mineralen en is rijk aan antioxidanten.

Ontstekkingsremmend

Rooibosthee bevat antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om ontstekingen te verminderen. Rooibos verhoogt het gehalte aan ontstekingsremmende cytokinen (verbindingen die ontstekingen bestrijden) en verlaagt het gehalte aan pro-inflammatoire cytokinen (verbindingen die ontstekingen bevorderen).

Kalmerend voor je maag

Heb je last van een rommelende maag? Dan kan rooibosthee verlichting bieden. Rooibos kalmeert  namelijk de maag en darmen.

Ontspannend

Het is een rustgevende, ontspannende en verkwikkende drank voor het zenuwgestel. Het wordt daarom vaak ingezet voor mensen met verminderde stressbestendigheid. Allerlei nerveuze spanningen kunnen afnemen of verdwijnen als je dagelijks rooibosthee drinkt. Ook kan het je beter laten slapen.

Rooibos shots

BOS is een wereldwijd drankenmerk, geïnspireerd door “superfood” rooibos met roots in Zuid-Afrika. Zij delen heerlijke producten boordevol biologische rooibos met de wereld. De rooibos wordt biologisch verbouwd  in het Zuid-Afrikaanse Cederberg in harmonie met de natuur. Ook op een andere manier dragen zij hun steentje bij aan duurzaamheid. Zo planten zij voor elke 2000 verkochte exemplaren  drankje een boom in Afrika.

BOS heeft nu iets nieuws: Rooibos shots. Deze zijn verkrijgbaar in vier varianten, elke shot van 50 ml zit vol met de magie van gebrouwen biologische rooibos, plus vruchtensap en een gezonde dosis functionele ingrediënten om jouw gezonde levensstijl te ondersteunen.

De Rooibos shots zijn in de volgende varianten verkrijgbaar:

  • Bounce Back – De krachtige combinatie van rooibos, gember, kurkuma, sinaasappelsap, citroensap en ascorbinezuur helpen bij het verminderen van ontstekingen om een gezond immuunsysteem te ondersteunen.
  • Chill Out –  Deze kun je inzetten als je veel angst en stress ervaart. Het helpt je te ontspannen en kalmeren dit komt sowieso door de krachtige werking van rooibos. Rooibos wordt hier gecombineerd met CBD en zure kersensap. Kersensap is rijk aan melatonine, het hormoon dat je helpt te slapen.
  • Let It Glow –  In dit shot wordt rooibos gecombineerd met aardbeiensap, frambozensap, druivensap en collageenpeptiden. Dit kan helpen de effecten van veroudering te verminderen en de elasticiteit van de huid te vergroten.
  • Gut A Problem – Deze kun je inzetten bij darmproblemen. De krachtige combinatie van rooibos, druivensap, probiotica en appelciderazijn helpt de darmgezondheid te ondersteunen

De Bounce Back is mijn favoriet en neem ik regelmatig bij mijn ontbijt. Dit shot bevat: biologische Rooibos, vitamine C, sinaasappel, citroen, gember en kurkuma. De combinatie van de kruiden en de rooibos is heerlijk en krachtig. Het is makkelijke manier om iets extra voor mijn gezondheid te doen en ontstekingen tegen te gaan.

Rooibos shot | gezondheidsvoordelen | gezond leven |Puur Suzanne

Bestel nu de shots met 15% korting tot eind oktober met de code: SUZANNE

healthy shots | bos | gezondheidsvoordelen | gezond leven |Puur Suzanne

Welk rooisbos shot ga jij als eerst proberen?

*Deze blog is geschreven in samenwerking met BOS. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)