Een goede nachtrust is naast goede voeding heel belangrijk. Het is de basis voor een gezond, ontspannen en gelukkig leven. Toch wordt er vaak te makkelijk gedacht over goed slapen. Je doet een paar uur niks. Zonde van je tijd, zou je misschien denken? Maar dit is juist het moment dat je lichaam en geest weer kunnen opladen. En je  weer genoeg energie hebt om de dag door te komen. Ik geef je vandaag een aantal tips voor een goede nachtrust.

Zorg voor een goed bed

Zorg voor een goed en stevig bed met een comfortabel matras. Je ligt namelijk gemiddeld acht uur per nacht in je bed. Ik slaap zelf in een houten bed met laden eronder. Dit omdat ik een klein huis heb en behoefte had aan extra opbergruimte. Ook is een houten bed gemakkelijk stofvrij te houden. Een houten bed kopen doe je gemakkelijk en snel online. 

Telefoon uit de slaapkamer

Bedenk je eens hoe vaak je per dag met schermen bezig bent: computer, tv, laptop, tablet en telefoon. Laat daarom je telefoon uit je slaapkamer. Het felle licht van je scherm zorgt er namelijk voor dat je niet goed in slaap komt. Je lichaam blijft namelijk nog denken dat het dag is. Het is daarom verstandig om nachtmodus aan te zetten op je telefoon, hiermee wordt het blauwe licht uit je telefoon gefilterd. 

Zorg ervoor dat je slaapkamer goed verduisterd is

Licht zorgt voor de aanmaak van serotonine. Serotonine regelt je stemming en zorgt ervoor dat je wakker bent. Serotonine wordt als het donker wordt omgezet door de pijnappelklier in melatonine, het slaaphormoon. Dus daarom is het heel verstandig om je slaapkamer goed donker te houden en alle beeldschermen buiten de slaapkamer te houden. Mocht het niet lukken om je kamer te verduisteren, dan kun je jouw eigen lichaam een beetje helpen. Dit kan bijvoorbeeld door het slikken van melatonine supplementen.

Zet planten in de slaapkamer

Kamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid dus waarom zou je er ook niet een paar neerzetten op je slaapkamer? Het staat nog gezellig ook!

Drink geen koffie na 15.00

Heb je slaapproblemen? Laat koffie dan vanaf 14.00 staan en stap over op kruidenthee. Gemberthee is mijn favoriet voor het slapen gaan.

Hoe zorg jij voor een goede nachtrust?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)