Dat het belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen, dat weten we allemaal. Dit doe je door regelmatig te bewegen, gezond te eten en door voldoende te slapen. Maar denk je er ook weleens over na wat je allemaal op je lichaam smeert?

Veel vrouwen gebruiken regelmatig synthetische en chemische huidverzorgende producten. Terwijl de huid ons grootste en tevens belangrijkste orgaan is. Jouw huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen. Er vindt gelukkig steeds meer een overstap plaats naar pure en eerlijke voeding. Waarom wordt de huid dan toch nog vaak vergeten? Ik probeer hier zelf stapje voor stapje dingen in aan het passen en neem jou graag mee op mijn ontdekkingstocht.

Ik vond het soms wel echt een zoektocht om aan betaalbare goede natuurlijke vegan gezichtsverzorging te komen. Maar gelukkig brengt Kruidvat daar verandering in. Kruidvat verkoopt sinds deze maand: Kruidvat Natures. De eerste vegan gezichtsverzorging die te koop is bij de “gewone” drogisterij.

Kruidvat Natures is een complete lijn vegan gezichtsverzorging. Deze lijn is dierproefvrij en zonder dierlijke ingrediënten. Het voldoet aan de strenge richtlijnen van Natrue en is daarom ook vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en parabenen. Het gebruik van grondstoffen op basis van siliconenolie en minerale olie is niet toegestaan. Hoe fijn is dat? Zo weet je zeker dat je geen “rommel” op je gezicht smeert.

Kruidvat Natures is er in drie lijnen:
  • Hydrating voor de jongere huid
  • Sensitive voor de gevoelige huid
  • En Anti-age voor de ouder wordende huid

Ik word dit jaar 32 en mijn huid kan wel wat extra verzorging gebruiken. Ik besloot daarom de Anti-age lijn te gaan testen. Hopelijk helpt het iets tegen mijn beginnende rimpeltjes. De anti-age lijn bevat een oog-, dag- en nachtcrème. Dit zijn nu juist de producten die ik graag gebruik.

vegan gezichtsverzorging - www.puursuzanne.nl

Oogcrème Q 10

Nadat ik in de ochtend en avond mijn gezicht heb gereinigd breng ik deze crème aan op de dunne huid rond mijn ogen. Hoe breng je oogcrème eigenlijk aan? Zorg altijd dat je je huid eerst reinigt. Doe een heel klein druppeltje oogcrème op een vinger. Klop de crème voorzichtig op het bot van de oogkas. Dus niet precies onder je ogen smeren en ook niet te dicht op je wimpers.

Deze oogcrème Kruidvat Natures bevat duindoorn, babussu en jojoba-olie. Deze ingrediënten voorkomen uitdroging van de huid en daarnaast biedt deze crème bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering. Het is fijne oogcrème die ik vanaf nu elke ochtend en avond aanbreng op de huid rondom mijn ogen.

Dagcrème Q 10

Nadat ik mijn oogcrème heb op gesmeerd is het in ochtend tijd voor de dagcrème. Deze crème is gemaakt met bio-duindoorn en bio-jojoba-olie. Dit zorgt dat de huid elastisch blijft en minder snel verouderd. De Q10 en vitamine E helpen de huid beschermen tegen schadelijke externe effecten. De crème trekt snel in en mijn huid blijft er heerlijk zacht van. Ja, ook deze is goedgekeurd! Het is echt een heerlijke lichte dagcrème, met een frisse geur.

Nachtcrème Q 10

Voordat ik ga slapen breng ik na het smeren van mijn oogcrème, mijn nachtcrème aan. De crème voor de nacht is wat dikker dan de dagcrème maar smeert nog steeds goed en trekt gelukkig snel in. De crème heeft een heerlijke licht kruidige geur. Zeker een fijne crème dus voor de nacht.

Naast dat Kruidvat Natures een goede keuze is voor jezelf en de natuur. Is het ook heel fijn voor je portemonnee. De dag-, nacht- en oogcrème kosten namelijk maar  3,99 per stuk.

vegan gezichtsverzorging - www.puursuzanne.nl

De pluspunten van Kruidvat Natures nog even op een rijtje:

  • Het is gecertificeerde natuurcosmetica
  • Dermatologisch goedgekeurd
  • Vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en parabenen
  • Gebruik van grondstoffen op basis van siliconenolie en minerale olie zijn niet toegestaan
  • Eerste Vegan skincare lijn in de gewone drogisterij
  • Ruikt erg lekker en smeert fijn
  • Lage prijs
Yes! Ik ben fan van deze nieuwe lijn! Ben jij bewust bezig met wat je op je huid smeert?

vegan gezichtsverzorging - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Kruidvat. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)