Gemakkelijk en snel koop je tegenwoordig een bh online. Maar hoe weet je of deze goed past? En hoe zorg je ervoor dat je geen miskoop doet? Ik doe gemiddeld zo’n 8 maanden met een BH als ik deze dagelijks zou dragenJe zult daarom regelmatig een nieuwe bh moeten aanschaffen. Wel zo fijn als deze goed past. Een goede bh zorgt er namelijk voor dat je figuur goed uitkomt, maar het kan ook vervelende gezondheidsklachten voorkomen. Waar moet je op letten bij het kopen van een bh? Ik geef je 4 tips.

Welke omvang heb je nodig

Veel vrouwen dragen een beha met een té grote omvang en een té kleine cup. Draag je 75C? Het zou goed kunnen dat 70D veel fijner bij je zit. Pas daarom eerst je hema bh thuis en kijk of deze echt nog goed zit. En bepaal aan de hand daarvan welke maat je nodig hebt. Je kunt ook zelf even je omvang opmeten. 

Je meet je onderwijdte door de omtrek van je romp op te meten net onder je borsten. Zorg dat je ontspannen bent, zonder je adem in te houden. Zorg ervoor dat er geen ruimte tussen je huid en het meetlint zit. Doe het meetlint strak om je lichaam heen en zorg dat je meetlint aan de voor- en achterkant recht en op dezelfde hoogte zit. Check dit goed in de spiegel. Het aantal centimeters dat je hier opmeet, is je onderwijdte.

Hoe weet je of een cup goed zit?

Bij een beugelbh moet de beugel om de hele onderkant van je borst zitten. Let er daarbij op dat de beugel aan de zijkant niet de borst indrukt. En dat hij ook in het midden je huid aanraakt. Anders is namelijk de cup te klein, de omvang te wijd of een combinatie van beide. Let er ook op dat je je hele borst echt goed in de cup legt als je een bh gaat passen. Veel vrouwen doen dit niet, en kopen daardoor toch een bh met de verkeerde maat. 

Bij een bh zonder beugel geldt hetzelfde: zorg dat de cup de hele borst goed bedekt en dat er geen ruimte over is in de cup. Het moet je borst goed omsluiten. Een bh zonder beugel van katoen vind ik zelf erg fijn om te dragen tijdens het sporten

Houd rekening met je cyclus

Tijdens je menstruatie zijn je borsten meestal wat groter, ook kunnen ze wat meer gespannen zijn. Hou hier rekening mee tijdens het passen van bh’s. Het zou toch zonde zijn als je hierdoor een onjuiste maat aanschaft. 

Stel de bandjes goed af

Stel je de schouderbandjes goed af? Krijg je daarna toch striemen in je huid of zakken ze toch af? De kans is heel groot dat je een verkeerde maat draagt. Let bij aanschaf erop dat de bandjes op je schouders strak zitten. Maar je moet er nog wel twee vingers naast elkaar tussen kunnen zetten. 

Hopelijk is met deze tips een goede bh kopen de volgende keer een stuk gemakkelijker.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)