Gezond eten, elke dag yoga, genieten van de zon en totaal ontspannen thuiskomen. Dat is wat je hoopt te bereiken met een yogavakantie in bijvoorbeeld India. Er worden tegenwoordige diverse yogavakanties aangeboden en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Er is namelijk zo ongelooflijk veel aanbod. Daarom zet ik  vijf tips om een yogavakantie te boeken voor je op een rij.

Kies een land uit!

Yogavakanties worden in diverse landen gegeven. Waar zou je graag naar toe willen? Wil je in eigen land blijven of ga je liever de grens over en kies je voor een land in Azië? Ik zou zelf voor een yogareis in India kiezen. Dit, omdat hier yoga is ontstaan. De beste tijd om naar India te gaan is van oktober t/m april. Slim om hier rekening mee te houden. Het is de perfecte bestemming om van het Nederlandse winterweer te ontsnappen.

Regel op tijd een visum

Voor India is een visum vereist. Daarom moet je voor vertrek een visum India aanvragen. Gelukkig kan dit snel en gemakelijk online. Het toeristenvisum voor India, dat je online kunt aanvragen, is 30 dagen geldig. Dat betekent dat je in India kunt arriveren binnen een periode van 30 dagen, die ingaat vanaf het moment dat jouw aanvraag wordt goedgekeurd. De geldigheidstermijn staat ook vermeld op het visum.

Vervoer

Let goed op als je een yogareis gaat boeken. De meeste yogavakanties worden namelijk aangeboden zonder vervoer er naar toe. De prijzen op de websites zijn vaak alleen voor het verblijf. Check dit vooraf goed.

Een vliegticket naar India moet je er dus nog wel even vooraf zelf bij regelen. Naast de vliegreis is het ook handig om van tevoren al te weten hoe je op de bestemming gaat komen. Het handigst is vaak om even vooraf contact op te nemen met de leiding van de yogareis. Misschien kom je tegelijk met anderen aan en kun je gezamenlijk van het vliegveld worden opgehaald. Of misschien kunnen zij wel een taxi voor je regelen.

Bepaal welke yogastijl jouw voorkeur heeft

Misschien denk je yoga is toch yoga? Nou nee, er zijn verschillende soorten yoga. Hatha Yoga is één van de meest traditionele vormen van yoga. En is na de 6e eeuw in India ontstaan. Uit de Hatha yoga zijn veel moderne yogastromen voortgekomen, zoals vinyasa yoga en ashtanga yoga. Verdiep je daarom vooraf welke yogastijl echt bij jou past.

Doe desnoods een proefles bij een yogaschool bij jou in de buurt om te kijken welke yogastijl het beste bij je past. Maar let op ook de manier van lesgeven hangt ook erg af van de docent. Daarom kan het ook verstandig zijn, om even goed te checken wie er lesgeeft tijdens de yogavakantie.

Hoeveel comfort wil je hebben?

Ga bij jezelf na hoeveel luxe jij wilt en wat past binnen jouw budget. En denk er ook goed over na of je een kamer wilt delen met iemand. Er worden namelijk echt diverse yogavakanties aangeboden van heel back to basic tot enorme luxe met zelfs opties voor een eigen slaapkamer met privé zwembad.

Boek eventueel een paar dagen langer om nog even bij te komen en te genieten van al het moois wat India te bieden heeft.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Ben jij wel eens op yogavakantie geweest?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)